onsdag 29 mars 2017

Kryddig Chai till Göteborg NoirNär det är gråkallt och snålblåst, när snöflingor åter börjar falla... blir det då strumpstickning eller bokfika med Konstnären av Diane Karlstrom & Magnus Carling. Klart det blir bokfika! 😍


Befinner mig då i ett alternativt Göteborg som jäser och pyser av korruption och kriminella gäng, där himlen är grå av förorenade utsläpp från kraftverk och luften illaluktande smutsig för jämnan. Det är en mörk plats där människorna inte längre tycks bry sig om framtiden. Hälsa, miljö- och klimatfrågor tycks inte längre viktigt, varken för gemene man, miljörörelse eller beslutsfattare.

  "«Vad vill du?» sade John och upptäckte att han fortfarande sluddrade. «Jag tänker inte låna dig en tagg om det är det du vill.»
  Pojken såg på honom med lugna, men sorgsna och allvarliga ögon. Han var klädd i mörkblå jeans, blå Tommy Hilfiger-jacka och röda Converse. Pojken var åtminstone ingen uteliggare, det var ett som var säkert.
  «Jag vill inte ha någon tagg», sade pojken.
  «Nähä. Jag har inga pengar heller och du får inte låna min nalle för att ringa din farsa, eller vad du nu vill.»
 «Nalle?»
 «Ja, vad fan … Mobil.» John försökte komma på när man slutat säga nalle om mobilen, men misslyckades. «Vad gör du ute så här sent?»
  Pojken svarade inte. Istället såg han sig omkring, innan han böjde sig fram. Han var en halvmeter kortare och såg upp i Johns ansikte. Pojkens blick var fast och stadig när han noga granskade John.
  «Är det du som är John?» sade han. «John Romeo?»
  John tog ett steg åt sidan. Det hade han inte varit beredd på.
 «Hur vet du vad jag heter?»"


Om författarna (info hämtad från pressrelease) till den nystartade deckarserien om kriminalkommissarie John Romero:
"Diane Karlstrom föddes 1952 i Rockford USA. Hon flyttade samman med familjen till Sverige i slutet av 50-talet och bodde i Stockholm resp Skåne tills hon emigrerade till Kanada 2003, där hon nu bor samman med maken Michael i Edmonton. Yrkesmässigt debuterade Diane som sextonåring och hon har levt helt på sitt författarskap sedan 1983, då hon var verksam som serieskapare för bland annat Fantomen, Starlet, Tom&Jerry och Min Häst mfl, Goliat och en hel del andra serietidningar. Tillsammans med Carola Johnsson-Haglund, bildade hon författarteamet Saga Borg. De skrev ett trettiotal böcker ihop. De senaste åren har Diane skrivit böcker på egen hand under eget namn.

Magnus Carling är född 1973 och bosatt i Göteborg. Han är gift, har två barn och arbetar till vardags med informationssäkerhet. I början av år 2000 började han att skriva seriemanus, mycket tack vare den då nyfunna kontakten med Diane. Det blev främst seriemanus till Bamse och 91:an, men även till Lilla Fridolf och den numera nedlagda 113 Bom. Efter tiden med seriemanus gick Magnus över till att skriva artiklar på frilansbasis. Till dags dato har det blivit över 400 publicerade artiklar.

Diane och Magnus har skrivit den första berättelsen om John Romeo, och fler är på gång. Senare under 2017 kommer del två och i början av 2018 kommer del tre om John Romeo. "

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Javisst ja! "Göteborg noir" är visst en titel av Håkan Tendell, tror kanske det är den du menar. ;)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)