onsdag 5 april 2017

Dagens bokpost: Nomadplaneten


Nomadplaneten av Emanuel Blume


Nomadplaneten med releasedatum den 9 december 2016 är författarens debutroman. Boken här ovan blev jag naturligtvis väldigt glad för att den idag fanns i postlådan! Det ljuvliga kattsällskapet för onsdagens bokfika finns dessutom nu på plats, bara att sätta igång att läsa denna roman vars beskrivande ord jag föll så ohjälpligt pladask för. 😻

En svensk science fiction-roman om hopp, längtan och förnekelse, handlingen befinner sig tidsmässigt i början av nästa århundrade...


Så här lyder baksidestexten:

"Det är tidigt 2100-tal. Konflikter, global uppvärmning och ekonomiska kriser avlöser varandra, men när det ser som mörkast ut tänds en ny stjärna på himlen. Stjärnan visar sig vara en nomadplanet, en vandrande himlakropp på väg att korsa solsystemet. Kan en internationell rymdexpedition flytta fokus från eländet på jorden och ge nytt hopp till en splittrad mänsklighet?

När expeditionen ska lämna jorden visar sig en av besättningsmedlemmarna arbeta för en terrororganisation. Ersättare i sista stund blir Jonathan Othiambo, en svensk-kenyansk astrofysiker. Som ny i gruppen kastas han in i ett maktspel han inte förstår, där konflikter sjuder under ytan i den till synes välorganiserade besättningen.

Den nya planeten bjuder på vetenskapliga upptäckter som väcker förvirring, skräck och konspirationsteorier. När expeditionen tappar radiokontakten med jorden tvingas Jonathan välja sida."


Om författaren till Nomadplaneten (Typ förlag):

"Emanuel Blume är född 1984, uppvuxen på Tjörn och numera boende i Vänersborg.
Nomadplaneten är hans debutroman. Han har tidigare publicerat diktsamlingen Spårvagnar hos Typ förlag, samt novellerna Koma och Valrossen, utgivna på förlaget Swedish Zombie.

Därutöver har Emanuel Blume gett ut ett antal musikalbum, senast Inte riktigt än (2012) hos skivbolaget Troglodyt Produktion.

Emanuel Blume är utbildad miljövetare och fysiker som till vardags arbetar med miljö- och energifrågor för Naturskyddsföreningen. Detta och tidigare arbete som visningsledare på rymdobservatoriet i Slottsskogen, Göteborg, har bidragit med mycket inspiration till romanen Nomadplaneten."


...och denna blurb kan jag ju heller inte undanhålla er:

"…ett sensationellt välskrivet, spännande, ruggigt och tankeväckande rymdepos som verkligen förtjänar en stor läsekrets."
Jacob Åström Wennbom, Bibliotekstjänst


Tack för recex Emanuel Blume!


2 kommentarer:

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)