måndag 29 maj 2017

Tematrio - Kroppen

Veckans tematrio presenteras som vanligt av Lyrans Noblesser:

"Berätta om tre olika böcker där kroppen och/eller kroppslighet spelar en stor roll!"


Alltså, nu blir jag så där jobbig igen... Vet ju att jag borde välja romaner, men dom här var/är ju så himla bra! För mig är såna här böcker lika fängslande att läsa som nagelbitande spänningsromaner av bladvändarkaraktär:Hormonbibeln av Martina Johansson
Visserligen är det pågående läsning. Men när man börjar läsa har man svårt att slita sig, så intressant och bra skrivet.
Lätt att ta till sig, bakgrundshistoria som klargör den vetenskapliga utvecklingen och en bredd som ger många aha-upplevelser på vägen. Troligen det mesta man behöver veta om hormoner. Ännu en bok är visst på gång; Hormonbibeln 2.0 skall visst titeln bli. Ser även fram emot att få läsa den.
Hotet mot din hjärna av David Perlmutter
Om hur man genom livsstilsförändringar kan hålla sin hjärna frisk, pigg och skärpt, samt på samma gång minska risken för att i framtiden drabbas av nedbrytande hjärnsjukdom.

Vem vill inte det?
Det sötaste vi har av Ann Fernholm
Handlar om orsakssambanden mellan vår tids kost och dess påverkan på barns utveckling och hälsa. Ger en noggrann genomgång av den kunskap och de epidemiologiska studier som finns inom forskningen kring detta.11 kommentarer:

 1. Jag har en dement mor och skulle gärna vilja pigga upp min hjärna för att förhindra framtida nedbrytning.

  SvaraRadera
 2. Hotet mot din hjärna låter intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är mycket intressant! Läs! :)

   Radera
 3. Hands-on-böcker!

  SvaraRadera
 4. väldigt intressanta böcker. och det finns flera

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns många liknande böcker nu, allt fler intresserar sig för sådant. Bra! :)

   Radera
 5. för mycket socker är illa, speciellt för barn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Och man vet ju så mycket mer idag om allt elände det skapar. Godispåsarna man minns som barn var som små kuvert, man fick välja typ 5-6 bitar på lördagen, varje bit hade ett pris. Det var annat än nu med dessa jättepåsar, skopa och kilopris. Läsken då 33 cl, läskflaskorna nu kan väl ligga på 1,5 liter? Rätt förfärligt.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)