torsdag 17 augusti 2017

Dagens bokpost: Hon som vakar


Hon som vakar av Caroline Eriksson


Oj så glad jag blev över vad som fanns i brevlådan idag.

Denna har jag verkligen sett fram emot, uppskattat det jag tidigare läst av Caroline Eriksson, speciellt De försvunna. Så denna går idag direkt före allt annat i läsväg. Var osäker på om den skulle komma, men ja, här är den ju nu, fint dedikerad och signerad dessutom. Total ljus boklycka, när allt annat känns så mörkt och hopplöst. 


Innehållsbeskrivning:

"Författaren Elena har nyligen separerat från sin man och bor tillfälligt i ett radhus utan mycket kontakt med omvärlden. Den enda hon träffar regelbundet är sin syster, men deras relation är ansträngd och fylld av hemligheter.

Håglös och med skrivkramp börjar hon iaktta grannfamiljen tvärs över gården. Bakom den prydliga fasaden tycks ett mörkt drama pågå mellan mannen och hustrun. Elena kan inte motstå impulsen att följa familjen Storm i smyg och ju längre hon går i sina ansträngningar, desto större blir oron för att något fruktansvärt är på väg att ske.

När tonårssonen Leo söker kontakt med Elena får hon direktinsyn i familjens liv. Det blir tydligt att hans mamma är en kvinna med ett mörkt förflutet, en kvinna kapabel till fruktansvärda handlingar. Elena dras in i en karusell som snurrar allt snabbare och som snart hotar att leda till katastrof för både henne och familjen Storm.

Hon som vakar är ett psykologiskt relationsdrama med skärpa, svärta och stor spänning. Var går egentligen gränsen mellan vansinne och förtvivlan?"


En liten smakbit följde med, den vill jag förstås också bjuda på här:


Yes! Där kom förklaringen till den tjusiga rosen och blombladen som också fanns i bokpaketet. Så rart, och även blev det till hjälp för mig då en passande bokbild skulle arrangeras.😉 Tackar jag också för. Som bokbloggare vill man ju försöka inspirera till att höja intresset för böcker och läsning även genom att fota, men visst kan det emellanåt vara knepigt att finna passande bakgrund och rekvisita när idéerna saknas och fantasin tryter.😏💡


Tack för recex Bonnierförlagen/Forum!


6 kommentarer:

 1. De försvunna är en av böckerna jag läser just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte mycket om den också, men denna nya är nog ännu snäppet bättre faktiskt. Snart utläst. ;)

   Radera
 2. Vad roligt med lite nytt i brevlådan, särskilt när det är böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker i lådan är verkligen toppen, bästa posten. Och de där alldeles nya böckerna, visst är det något alldeles speciellt med det. :)

   Radera
 3. Den verkar spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är jättebra! Nästan läst ut den. Denna måste du läsa. :)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).