torsdag 24 augusti 2017

Helgfrågan v. 34

Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Frågan (+ bonusfrågan) att svara på inför kommande helg är denna:

"Vilken är din bästa tv-serie? Bonusfrågan: Vilken är din bästa bok film?"

Okej, det här svaret blir lite, ja, inte direkt up-to-date liksom, och dessutom upptäckte jag senare att jag ovan felformulerat frågan (var trött igår kväll), även tv-serien skulle ju vara baserad på en bok, men nåja, svaret får stå kvar ändå...
Lever på minnen då av tv-serier som gillats: The X-Files / Arkiv X (de första säsongerna på 90-talet) och 80-talsserien Moonlighting / Par i brott (min favoritskådis Bruce Willis stora genombrott). Hade kanalen TV 4 Guld med Viasat och parabolen som mottagare, då kunde man titta på sådana gamla godingar. Ändrade sen till antennmottagning och Boxer... bara trista tv-serier (läser i stort sett bara på SVTs text-tv nyheter numera). Parabolen avskaffades då den var alldeles för känslig för snö och fukt (massa störningar eller ingen mottagning alls), snö går visserligen att sopa bort men fukt utomhus är lite värre att åtgärda (silvertejp funkar inte till allt). Jajamensan, det är en del av livet på landet det! Men om två år (om inget oförutsett inträffar) blir det fiber även här ute i "obygden", då kanske det blir tv-serier igen?😅 Bestämde i sista minuten att beställa fiberanslutning, man vet ju inte hur det blir i framtiden om man ställer sig utanför. Att hamna helt utan nät förutom krassligt mobilt nät vill man ju inte bli, d.v.s. om sen allt det gamla avvecklas. De vet man ju inte. Vem kan förutspå hur det ser ut i framtiden?

Men just det! Kompletterar nu det här inlägget för tredje gången (tredje gången gillt heter det ju). Kommissarie Lynley / The Inspector Lynley Mysteries blev ju en klar favoritteveserie som är baserad på Elizabeth Georges böcker om kommissarie Thomas Lynley och partnern Barbara Havers. Såg den visserligen på dvd, men visst räknas det som tv-serie ändå? Väldigt bra var den i varje fall, och inte så värst gammal heller.😊

Svar på bonusfrågan:

Filmen Into the Wild efter boken Into the Wild (In i vildmarken) av Jon Krakauer. Bok och film baserade på verkliga händelser åren 1990-1992, då studenten Christopher McCandless gav sig iväg på någon slags luffartur under två år och tog det ödesdigra beslutet att försöka överleva i Alaskas vildmark. Återfanns död i mitten av augusti 1992.

Snyftfilm, en oerhört vacker film, storslagen natur och starka känslor. Transcendentalism. Oj.


Helgfrågan och länkar till andras svar hittas till helgen här.


30 kommentarer:

 1. Jag ser inte på tv däremot på netflix och på playkanalerna visas vissa tv serier jag gillar och de som jag inte kan se för att man måste logga in och vara medlem = få massa reklam de skippar jag och gör annat av tiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte så insatt, men tv-reklam är alltid tröttsamt. ;)

   Radera
 2. Par i brott kommer jag ihåg att jag såg ofta när den sändes

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr finns den inte att få tag på som dvd. Synd. Skulle gärna vilja se om.

   Radera
 3. Jag köpte faktiskt hela X-filesboxen för ett tag sedan. Har inte börjat titta än, dessvärre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... heter det ju i varje fall. ;)

   Radera
 4. Vi tittar aldrig på tv här hemma utan det blir bara netflix eller nån annan streamingtjänst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle nog tro att det blir så alltmer.

   Radera
 5. Jag gillar Bruce Willis också, en riktig läckerbit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt bra skådespelare, på många sätt. ;)

   Radera
 6. Älskar X-Files. Och Bruce Willis gillar jag verkligen. Han har visserligen hamnat i ett fack men kan spela andra roller och han är mycket bra skådespelare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Är nog lätt att skådespelare ibland hamnar i ett visst fack, trots att de verkligen kan spela i andra typer av roller.

   Radera
 7. Into the wild var fantastiskt bra som film, jag har däremot inte läst boken. Arkiv X satt jag bänkad vid när den visades på teve. Vi bor också på landet och har liknande problem som ni, och skall få samma lösning som ni om två år; fiber. När hösten kommer med höststormar och sedan snö, då måste vi ut och fixa till parabolen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja blåst och stormar gav ju också problem med parabolmottagningen. I sommar har man märkt av störningar, troligen p.g.a. överbelastningar(?), när man har antenn. Inte konstigt att man överhuvudtaget tröttnar på tv. :D
   Jon Krakauers bok är väldigt noggrant välskriven, medkännande och hänsynsfull, mycket bra.

   Radera
 8. Har aldrig sett the X Files, inte än i alla fall men är lite nyfiken på serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, då har du missat något! :D

   Radera
 9. X files har jag sett, Par i brott, och Into The wild - den var bra som film (inte läst) ser fortfarande en hel del på serier på gamneltv (få se hur länge den kommer att finns kvar) och så blir det Netflix och HBO ;) Bruce Wllis är inte så dum att kolla på ibland ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jon Krakauers bok är väl värd att läsas. Ger lite mer än filmen och på ett annorlunda vis, såsom det ju brukar vara. ;)

   Radera
 10. Arkiv X var verkligen jättebra. Into the Wild har jag läst

  SvaraRadera
  Svar
  1. Se även filmen, den är väldigt välgjord.

   Radera
 11. Arkiv X var grejer det! Men jag har inte läst böckerna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar hur de nyinspelade avsnitten är? Mulder och Scully, äldre och visare? ;)

   Radera
 12. Alltså, det räknas väl på DVD? Någon gång har den ju gått på TV :-) Och den serien tyckte jag var bra. Tills de introducerade en helt annan linje än böckerna...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst, du har rätt i både det ena och det andra. Så är det. :)

   Radera
 13. Arkiv X och Par i brott är tv-serier som jag gillar jättemycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst var de bra! Arkiv X spännande och Par i brott roande. Bra lättsmält underhållning helt enkelt. :)

   Radera
 14. Into the Wilde var en så starkt filmupplevelse. har inte läst boken bakom men funderat på det. Så tragiskt verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, mycket stark filmupplevelse. Läs även boken, ger en annan förståelse. Tragiskt, visst! Men samtidigt, levde antagligen sin frihetslängtan fullt ut, troligen inte många som gör det ens under en hel livstid.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).