onsdag 27 september 2017

Dagens bokpost, del 1/2: Hundens första år + För oss är natten ljus + Lilla dockan


Hundens första år av Charlotte Swanstein


Kors vad trångt det var i postlådan idag! Massor av bokpaket, finns det bättre post?


Börjar med Hundens första år:

"Under hundens första år grundläggs större delen av dess beteende, liksom dess roll i flocken. Det gäller att följa valpens utveckling för att inte missa viktiga förändringar. Genom ett mjukt handlag i kombination med inlärning och träning vid rätt tid, kan vi få valpen att växa till en trygg och stabil individ, och bli den trevliga följeslagare vi önskar. Valpen lär sig hela tiden då den är tillsammans med oss, och inte bara i det vi anser vara träningssituationer.

Ansvaret för att samspelet mellanhund och människa ska fungera på ett bra sätt vilar på oss hundägare.

Hundens första år är en handbok för alla hundägare som vill lära känna sin valp och förstå dess beteende bättre. Här finns väl underbyggda råd och tips om hundens utveckling och de problem som kan uppstå under den viktiga valptiden."
För oss är natten ljus av Christoffer Holst:

"Kan världens bästa stad laga världens värsta familj?

När familjen Brickman äntligen ska lämna USA och åka hem till Sverige efter den pliktskyldigt besökta begravningen av de vuxna barnens farfar nås de av beskedet att Norwegians piloter har gått ut i strejk. De är strandsatta i New York.

En dröm för många, men en mardröm för Oliver.

Han försöker ignorera det faktum att han tvingas dela rum med sin pensionärstorra syster, krisande mamma, nya unga styvmor och kärlekskranka pappa och istället fokusera på att han faktiskt är i New York. Möjligheternas och musikalernas stad. Och att drömmen om ett liv på Broadway plötsligt känns inom räckhåll.

Under fyra dagar ställs allt på ända bland gula taxibilar, nätter på Brooklyn Bridge och glittrande storstadsgator. För oss är natten ljus av Christoffer Holst är en feelgood-roman om drömmar, förälskelse, familjeband och försoning."


Lilla dockan av Ingrid Elfberg:

"En känd vloggerska direktsänder sitt självmord där hon kastar sig från infinitypoolen högt uppe på hotell Gothia Towers. Klippet sprids som en löpeld i sociala medier. Jennifer, fjorton år, är en av de som ser sändningen. Snart får honkontakt med Emil som verkar ha känt vloggerskan. Han är allt Jennifer drömt om Eller är det tvärtom?

Torbjörn och hans kollegor på Sektionen för grova brott i Göteborg ska precis knyta ihop en utredning kring gromning av unga på nätet när man misstänker att vloggerskan kan vara ännu ett offer. Men varför verkar det som om förövaren hela tiden ligger steget före utredarna? Snart börjar ledtrådarna peka tillbaka mot Sektionen för grova brott och till slut går det inte att lita på någon.

Lilla dockan är en brännande aktuell thriller om våra barns verklighet på nätet. En thriller som kryper in under skinnet och stannar där. En fristående fortsättning på Monster (2016)."


Tack för recex Bokfabriken!»Men asså, allvarligt matte, vi har tänkt till lite här nu... inte ska väl den där boken få dig att försöka uppfostra oss igen nu då? Så himla onödigt tycker vi som är så trygga, stabila och oerhört trevliga!«

Jajamensan det är ni!💕


4 kommentarer:

 1. Å, vad kul att se de vackra hundarna också på bilderna! Många spännande böcker på gång, bokpost ledsnar jag aldrig på, det är nästan som julafton varje gång man ser ett paket i brevlådan. De verkar intressanta allihop, de du fått, men hunduppfostran tycker jag att du verkar ha klart bra även utan bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant, som julafton varje gång. ;)
   Ska ändå bli spännande att läsa om första årets hunduppfostran i en annan bok än den jag själv alltid gått efter, d.v.s. "Din hund", den får väl f.ö. nästan räknas till en gammal "klassiker" bland hundhandböckerna numera. :D

   Radera
 2. Vilka fina hundar du har! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo riktigt vänligt goa är dom. Lyckliga och (för det mesta) sådär lagom lydiga. ;)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).