onsdag 27 september 2017

Dagens bokpost, del 2/2: Fruktans tid


Fruktans tid: vikingarnas färd från Norden till Särkland. Baserat på verkliga händelser
av Leif Selander


Ja den här boken var i varje fall väntad, och idag kom även den i postlådan. Är efterlängtad och kommer att släppas in i pågående slalomläsning på direkten. Fruktans tid är en parallell fortsättning på Svekens tid (skrev om den här). Mycket bra vikingaroman, så uppföljaren har jag alltså sett fram emot.


Innehållsbeskrivning:

"Året är 978 e.Kr. när sextonåriga Ylva med sällskap blir överfallna vid Mälaren strand på väg till Björkö. Ett mindre vikingasällskap som tvångsrekryterar roddare och krigare tar henne tillfånga för att säljas som träl i Gårdarike. Ett öde som skulle innebära total förnedring för en ung flicka. Att ta sitt eget liv verkar vara hennes enda utväg. Det olycksaliga ödet undviks genom en ny vänskap med hövdingens son. Med hans hjälp får hon möjlighet att visa att hon är en tillgång för krigarsällskapet.
    I Gårdarike har krig brutit ut, mellan två bröder som slåss om makten, som gör resan farlig och tvingar dem att välja sida. Motgångar som svek, mord och fruktan, men också vänskap, lust och glädje kantar deras väg genom Gårdarike, innan de till slut når färdens mål."


Tack för recex Leif Selander!


2 kommentarer:

  1. Tack för tipset. Verkar intressant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varsågod! Nestorskrönikan, som jag till viss del känner till, ligger som grund för romanernas fiktion. Så visst är det både intressant och underhållande! :)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).