fredag 29 september 2017

Dagens bokpost, del 2/2: Purebred - Flykten från Olympo


Purebred - Flykten från Olympo
av Lisa Hågensen


Flykten från Olympo (utgiven av Fusce Förlag) kom idag, den var väntad.

Tackade givetvis ja till att läsa ett recensionsexemplar av första delen i Lisa Hågensens dystopiska trilogi "Purebred"! Verkar så spännande och rätt i tiden. Har ju sen förstås även en särdeles faiblesse för dystopier, som man kanske inte direkt har missat.😉

Romanserien är i första hand tänkt för ungdom och unga vuxna, men såklart lär den nog fungera att läsa även för de som passerat unga vuxna-stadiet med marginal. Som mig.😀

Enligt uppgift skall uppföljaren Herrefolket komma redan i början av november. Så Flykten från Olympo vill jag börja läsa direkt, så in med den i slalomläsningshögen som därmed är utomordentligt fint varierad just nu, precis perfekt mix. Mer om det sen.


Baksidestext:

"De trodde att en värld utan raser och religion skulle bli en värld i fred. De trodde fel.

I den glömda staden Olympo ruvar farliga drömmar om flykt, hämnd och förbjuden kärlek. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. När Dora blir tagen av mystiska män iscensätter hennes vän Laban flykten från Olympo för att rädda henne. Thorbi följer med på den farliga resan. Får han bara chansen tänker han hämnas sin syster.

Långt därifrån har en gammal rörelse krälat upp till ytan och gör sig redo för krig. Thorbi och hans vänner hamnar mitt i en fasansfull plan att erövra Europa. Armén de möter har två mål. Slaveri och förintelse."


Tack för recex Lisa Hågensen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).