måndag 4 september 2017

Dagens bokpost: Skrik tyst så inte grannarna hör


Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson


Ännu en intressant bok kom på posten idag, en bok som jag redan noterat på den lilla (långa) gömda TBR-listan som finns i min tanke. Finns det månntro tankeläsare därute?😯 Hursomhelst, såna böcker är såklart alltid varmt välkomna! Nu får de orensade lingonen förbli orensade ikväll, för såklart vill jag ha in även denna i pågående slalomläsningshög.😀

Denna roman utgavs för bara några dagar sedan (1/9). Så sprillans ny alltså. Läs pressmeddelande på mynewsdesk.

Karin Alfredsson är journalist och författare sedan 40 år tillbaka. Hon har arbetat som biståndschef i södra Afrika och skrivit engagerat kring flickors och kvinnors situation i världen. Detta sammantaget lär med all säkerhet borga för en fördjupad förståelse och insikt med tanke på vad hon har att berätta. Känner att det här kan vara en viktig och angelägen historia med ett ämne som är värt att uppmärksamma och prata om lite extra. Vill så gärna också ta med ett citat från bilagt promotion-blad:

"Jag säger som jag brukar säga:
Allt viktigt i denna berättelse är sant.
Alla likheter med verkligheten
är fullkomligt avsiktliga."
Karin Alfredsson
Innehållsbeskrivning:

"Allt kommer att ordna sig. Roger är omtänksam och uppvaktande och har vigt sitt liv åt att hjälpa afrikanska kvinnor ur fattigdom. Han ser på Ellinor med en blick som säger att han vill ha henne, att hon är hans. Du kanske ska flytta med till Afrika? Rogers erbjudande blir lösningen på den ekonomiska knipa Ellinor har hamnat i. Hon lämnar frisörsalongen och Stockholm och flyttar med till Zambia.

Efter ett liv i fattigdom i Lusakas slumområden får änkan Loveness ett liknande erbjudande. Siame är välklädd, snäll mot barnen och har en tjänstebostad hos svenska ambassadens biståndsråd. En riktig bostad. Med en dörr som går att låsa. Allt kommer att ordna sig.

Skrik tyst så inte grannarna hör är en gripande roman om mäns våld mot kvinnor, om orättvisor, systerskap och häxeri. Efter flera år som biståndschef i södra Afrika är Karin Alfredsson äntligen tillbaka som författare."


Tack för recex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).