söndag 24 september 2017

"Efter Emma" av Anna E Wahlgren

Efter Emma av Anna E Wahlgren. Förlag: Bokfabriken. Läste boken som recensionsexemplar (inbunden).

"Vem vet dina mörkaste hemligheter?

Emma är vännen som Sara aldrig kunnat släppa. Där vid sandlådan på gården hade en säregen vänskap sin början. Där och då bestämde de sig för varandra.

Efter att Sara förlorade sin mamma behövde hon fly Gävle. Komma bort. Men trots flytten till Göteborg har hon och Emma lyckats hålla kontakten. Meddelandena, breven och paketen från Emma har kommit regelbundet. Och så plötsligt ingenting. Ingenting alls. Tystnaden kan betyda precis vad som helst och Sara fruktar det värsta.

Sara måste börja sökandet där allting en gång började och återvänder motvilligt till Gävle och föräldrahemmet. Emma har alltid gillat Saras pappa. Han kanske vet var Emma är.

Efter Emma är en psykologisk spänningsroman om djupa hemligheter, manipulation och skuld. Anna E. Wahlgren debuterade med Skuggan av henne 2016."

Efter Emma visade sig vara en väldigt tidstypisk psykologisk spänningsroman skriven med ett tydligt jag-perspektiv (Sara). Med en svag aning tillåts man misstänka att allt inte riktigt är såsom det först verkar. Men vad det är, vilka som bär på hemligheter och vem som är skyldig till vad, kommer bara gradvis fram, en liten bit i taget, genom t.ex. Saras tillbakablickar, fragment av ledtrådar, hur olika inblandade personer beter sig. Vändningarna är många och det blir utmärkt spänning, massor av psykologisk nerv, mycket bra. Håller dessutom hela vägen. Tyckte även om slutet som var starkt och gripande, både sorgligt och hoppfullt.
Korta kapitel och bra driv förstärker effekten som gör det till en utmärkt bladvändare, och är man ute efter en sådan bör man absolut inte missa Efter Emma.

Att beskriva handlingen, persongalleriet eller relationerna blir vanskligt, då man riskerar att avslöja något som förstör själva läsupplevelsen, därför hoppar jag över den biten denna gång. Historien förtjänar faktiskt att man inte vet så mycket om händelseutvecklingen innan man läser den.

Tidigare blogginlägg om boken finns här (smakbit).

Betyg: 4/5

Finns att köpa på:
BokusInbunden / MP3-skiva
AdlibrisInbunden
CdonInbunden / MP3-skiva

Andra bokbloggare om Efter Emma:
Johannas Deckarhörna
Boklysten
Bokpool
Vargnatts bokhylla


4 kommentarer:

 1. Det får nog bli till att läsa denna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst, det tycker jag! :)

   Radera
 2. Bra recension, som alltid. Jag har alltid haft svårt för det där med jag-form, men det här lät ändå som en bok jag vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man börjar liksom vänja sig vid jag-formen i den här typen av böcker. Tycker numera att det är helt okej och ibland t.o.m. effektivt.

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).