lördag 23 september 2017

Gårdagens bokpost: Tio svenskar måste dö


Tio svenskar måste dö av Martin Österdahl


Blev så glad för den bok som kom på posten igår. Nu är visserligen bokläsandet lite mer sparsamt p.g.a. hastigt tillkomna ögonproblem (som förhoppningsvis snart är ur världen). Men oj vad nyfiken jag varit på den här boken! Till och med så pass att jag faktiskt själv fräckt frågade efter ett eventuellt rec.ex. utan föregående erbjudan... eller jo, blev förstås erbjuden en annan bok från samma förlag, men just den var jag helt ärlig inte alls intresserad av. Men den här har jag däremot verkligen suktat efter att få läsa, och nu har jag den här, härligt!😊


Innehållsbeskrivning:

"Under en gårdsauktion i Roslagen hittas en död man i en brudkista. Han är delad på mitten och har märkliga symboler inristade i pannan.

Den döde visar sig vara chef på migrationsverket och är den första i en rad av högt uppsatta svenskar som faller offer för en brutal mördare. Ingen vet vem som står näst på tur. Ingen vet hur man skyddar sig mot en osynlig fiende.

Samtidigt håller den ryska flottan sin största övning sedan murens fall och den osänkbara atomubåten Kursk går på grund. Medan de ryska sjömännen kämpar för sina liv tittar president Putin kallsinnigt på och en nygammal konflikt mellan öst och väst seglar upp igen.

Den enda som ser hur skeendena hänger ihop är Rysslandsexperten Max Anger. Bara han kan stoppa mördaren. Men i kampen mot klockan motarbetas han från alla håll. Och ondskan har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, i det mörkaste kapitlet i svensk historia. Något som ingen vill dra upp till ytan igen.

Tio svenskar måste dö är en actionfylld spänningsroman där Martin Österdahl väver samman samtidens mest brännande frågor med en levande del av vår historia."


Hjärtligt tack Bonnierförlagen för recensionsexemplaret!💗


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).