onsdag 18 oktober 2017

Bokpaus med HöstsolEfter en klar fin höstdag med strålande sol passar det ju bra att till kvällen starta upp första delen i denna säkerhetspolitiska thrillerserie om två delar. Verkar ruggigt spännande och så här lyder baksidestexten:

"Det är tidig september och i Stockholms skärgård pågår ännu en ubåtsjakt. Men när en privatperson lyckas fånga något på bild, riktas misstankarna oväntat bort från öst och vänds istället mot väst.

Samtidigt gör ett amerikanskt specialförband i Irak en förödande upptäckt. Vapen som borde ha förstörts efter kalla kriget, decennier tidigare, har åter dykt upp. Men vem är ägaren, och finns det fler?

I Skövde lägger major Johanna Bergäng all sin energi på sitt repövande kompani istället för på sitt havererade förhållande. Hennes ex Jonas Vindelby börjar sitt nya jobb som beredskapshandläggare i Uppsala medan hans bror Christian placeras ut som livvakt hos den excentriske och svårhanterlige utrikesministern. Från sina olika positioner blir de alla snart varse att tillvaron drastiskt är på väg att förändras. Vem är egentligen ansvarig när världsläget tar en fasansfull vändning?

Höstsol är den första av två delar i en rafflande säkerhetspolitisk thrillerserie. Den utspelar sig i en framtid som ligger obehagligt nära vår egen tid."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).