onsdag 8 november 2017

Bokpaus: med otäcka ungar i handlingen


"Han hade börjat dagen tidigt. Packat kaffetermosen och matsäcken i cykelkorgen. Därefter begett sig med fiskelådan på pakethållaren och kastspöet i handen ut till Borgmästarholmen. Han hade valt den norra sidan av holmen, åt Norrtäljeviken och Grindområdet till. Iklädd vadarstövlar och med sitt spö hade han klivit ner på stenarna i vattnet där vasstråna växer glest. Morgonen hade varit sval, och viken legat spegelblank. Nils hade blickat över till den andra sidan, där han fiskat mycket i sin ungdom, då han bott i Grind. Det hade varit en perfekt start på dagen. En dag bara för honom själv, på sin egen lilla holme. En sådan där dag då kaffet och ostsmörgåsarna skulle smaka extra gott. Så  kunde det ha blivit, om det inte varit för den där kroppen. Nils hade rört sig i sidled längs med strandkanten. Vattnet hade kluckat rofyllt, som alltid. Men idyllen hade spruckit." 
Sidan 8; Vad gör dina barn när du sover? av Mikael Strömberg

Hmm. Ser nästan ut som en bok av Mons Kallentoft om man går efter bokomslaget för pocketutgåvan. Fast det är titeln istället för författarnamnet som bytt plats för det blodkletiga. Det var en tjock bok, hade inte riktigt räknat med det... men brukar ro iland rätt kvickt med det mesta inom skräckgenren förstås.😊

En passande bild på vägen ut mot Borgmästarholmen är lämpligt att bjussa på i detta bokpaus-sammanhang:2 kommentarer:

  1. Ska bli spännande att höra vad du tycker om den :) Har tittat lite på den men kan inte bestämma mig för om jag vill läsa den eller inte.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å, känner att jag har väldigt blandade känslor inför boken såhär när den snart är utläst! Nämner nog inte mer än så länge... ;)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)