fredag 24 november 2017

Dagens bokpost: De saknade


De saknade
av Thomas Rydahl


Dagens post var ett bokpaket, och till min stora lycka var det en bok som jag är riktigt nyfiken på.

Har läst mycket positivt och lovordande om denna danska författare och hans debutroman Eremiten, som dessutom belönades med Glasnyckeln för bästa nordiska deckare 2015. Inte läst den, men De saknade (som skall vara en uppföljare) lär kunna läsas fristående. Boken släpptes i måndags och förväntningarna är alltså på topp, fick förstås förtur och blev pågående läsning direkt. Sånt händer.😊


Beskrivning:

"Solen skiner på semesterön Fuerteventura och eremiten Erhard Jörgensen lever ett lugnt liv och pysslar om sina getter. Han kan inte längre köra taxi eller spela piano, så han försörjer sig genom att hitta bortsprungna hundar och stulna mopeder. Men för att fly ensamheten tar han ett jobb som ingen annan vill ha, och riskerar då allt.

Kontinenten Afrika kämpar med ekonomisk instabilitetoch tusentals flyktingar försöker ta sig till Europa, mångagenom Fuerteventura. Samtidigt anländer ett tv-team tillöns lilla flygplats för att spela in ett avsnitt av reality-serien De saknade, med målet att hitta den kända Les pappa. Men hon vill hellre hitta sin far död än levande, och Erhard vill inte bli hittad överhuvudtaget. Le är dessutom en opålitlig kvinna med en förkärlek för piller, och en vana att få som hon vill.

Ännu en gång finner Erhard sig intrasslad i ett mystiskt fall där han tar sig vatten över huvudet för att finna sanningen.

De saknade är en fristående fortsättning på den prisbelönta spänningsromanen Eremiten."


Mer bok- och författarinfo från bilagda promotionbladet:Tack för recensionsexemplar Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).