onsdag 1 november 2017

Dagens bokpost: Tosh


Tosh av KG Johansson


Ett helt väntat bokpaket kom med posten idag: KG Johanssons alternativförhistoriska roman Tosh, med utgivningsdatum den 17 november.

För tillfället särskilt inspirerad att få läsa just den. Genren är historisk fantasy. Får faktiskt företräde i kön av böcker som står på tur, och blir pågående läsning på stört. Orättvist, jag vet, men när det gäller böcker är det sannerligen svårt att inte falla för såna här speciella frestelser som dyker upp. Tro mig.

Har av KG Johansson tidigare läst Svarthunden och Googolplex. Japp, det gav alltså mersmak och blev därför väldigt glad över att bli erbjuden denna författarens nya roman som recensionsexemplar.😊


Information om Tosh från förlaget:

"Du kommer att se stjärnor falla och världen försvinna.

Människor blev människor - med sådant som abstrakt tänkande, konst, musik och teknologi som knivar och spjut - för ungefär 50 000 år sedan. Vår kända historia sträcker sig kanske 5000 år bakåt. Vilka högkulturer kan ha funnits innan dess?

Tosh och hans bror Kueso tillhör den högsta adeln. Deras liv är bekymmerslösa, uppe i världen som deras folk har skapat. Men även prinsar är människor och den som lever högt har långt att falla.

KG Johanssons nya roman utspelar sig i ett grönskande Sahara för många tusen år sedan. Det är storslaget och fantasieggande men samtidigt intimt och personligt av en av våra stora berättare."


Tack för rec.ex. Affront förlag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)