fredag 3 november 2017

Gårdagens bokpost: I morgon åker vi hem


I morgon åker vi hem och andra noveller av Monika Orski


Ännu ett väntat bokpaket kom med posten denna vecka: Monika Orskis novellsamling I morgon åker vi hem och andra noveller. Verkar så intressant och även denna blir därför pågående läsning direkt. (Författaren administrerar för övrigt bloggen syrlig.se).


Baksidestext (på Bokförlaget Axplock kan man även provläsa boken här):

"Många tvingas emigrera, medan andra nekas utresa. När det folkdemokratiska Polen driver en antisemitisk kampanj drygt tjugo år efter krigsslutet, resulterar det bland annat i att en del av de återstående judarna flyttar till Sverige. Det ger nya berättelser, om dem och människorna kring dem.

En ung man som blir religiös, hans syster som söker kontakt, och en stillsam begravning. En överlevande från koncentrationslägren är inte säker på att hon vill ha något skadestånd, och en mor funderar över ordet modersmål. En kvinna blir förälskad, och en pojke lockas av någonting förbjudet. Vardag och våld.

Novellerna i den här samlingen rör sig kring en judisk släkt i Stockholm, Jerusalem och Warszawa. Berättelserna spänner över fyra generationer. Varje novell är fristående, men tillsammans bildar de också en väv där gestalter tillåts vandra mellan olika berättelser."


Tack för recensionsexemplar Monika Orski!


2 kommentarer:

  1. Den låter spännande. Jag ser fram emot att få höra vad du tycker om den. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut, både spännande och intressant! Kände inte till det där om den antisemitiska kampanjen i Polen, som alltså inträffade så långt efter krigsslutet. Läskigt.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).