torsdag 21 december 2017

Dagens bokpost: Förbättra din tarmflora: Vetenskap, tips och recept


Förbättra din tarmflora: Vetenskap, tips och recept
av Dr Michael Mosley


Dagens post var ett bokpaket, finns det något bättre? Recensionsexemplaret hade jag faktiskt bett om, för det här var en bok jag verkligen ville läsa ingående och sen skriva om. Ämnet intresserar och engagerar många just nu. Så ren och skär boklycka levererades därmed till mig, så här lagom innan jul (kul titulering vid leveransadress förresten: "Bloggare Åsa Carlsson", så har man fått en ny tjusig titel då, jo man tackar!😄).


Beskrivning:

"Förbättra din tarmflora – vetenskap, tips och recept

Den påverkar vårt humör, vår vikt och vårt immunförsvar. Tarmfloran styr vår hälsa mer än vi någonsin har kunnat ana. I den här boken avslöjar Michael Mosley den senaste forskningen om de fantastiska bakterierna som bor i våra magar och kommunicerar med såväl kroppen som hjärnan. Han förklarar hur de påverkar alltifrån våra känslor till risken att drabbas av övervikt och autoimmuna sjukdomar.

Vi får veta hur tarmfloran gör oss till de vi är, och hur vi bör äta och leva för att ta hand om våra vänner i magen på bästa sätt. Det här är högaktuellt i en tid när vi stoppar i oss mycket antibiotika och processad snabbmat som utarmar våra tarmfloror.

Michael Mosley är omtalad för att göra experiment på sig själv och även i den här boken har han testat ett antal dieter för att se vad de har för inverkan på vikten, blodsockret och tarmbiotan, det vill säga de goda magbakterierna.

Boken är inspirerande och peppande med massor av intressanta fakta och fallstudier. Men framförallt är det en praktisk guide med måltidsupplägg och ljuvliga recept med mycket kryddor, frukt och grönt för alla som vill optimera sin tarmflora för att bli lyckligare, hälsosammare och friskare."

Mer om författaren:

"Michael Mosley är läkare, vetenskapsjournalist på BBC och mannen bakom 5:2-dieten och succéboken ​5:2-dieten - friskare, smalare, längre liv med halvfasta. Flera av hans vetenskapsdokumentärer har visats i svensk tv, senast serien "Medicin med Mosley". Han har blivit utnämnd till Medical Journalist of the Year i Storbritannien."

Utgivningsdag: 26 december 2017

Recensionsdatum: 9 januari 2018


Tack för rec.ex. Bonnier Fakta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).