onsdag 27 december 2017

Dagens bokpost: Resan tillbaka


Resan tillbaka
av Karina Johansson


Ännu ett paket med bokligt innehåll. Trevligt!

Detta recensionsexemplar som kom med posten idag var väntat, för visst kunde jag inte tacka annat än ja till en bok med följande sammanfattning av handlingen:

"Olga bodde hos familjen Björksjö på Carlsborgs gård i många år, fram till en natt som­maren 1980 då herrgården brann och familjen omkom. Polisen betraktade branden som en olycka. Olga däremot, var övertygad om att någon tänt på. Nästa morgon hittade hon Aika Matka, en till synes oansenlig ört, men som besatt oanade krafter. Den kunde åstadkomma tidsresor, och Olga insåg att hon just fått möjligheten att ta reda på sanningen kring branden. 
Trettiosju år senare åker Ellinor till ett café där Carlsborg en gång stått. Vid ett toalettbesök svimmar hon av och vaknar snart i en ny verklighet. Carlsborg finns kvar och hela familjen Björksjö är vid liv. Ellinor misstänker att Olga, hennes mormor, skickat tillbaka henne för att rädda familjen och, inte minst, sätta dit mördaren. Vad mormor inte tänkt på var att Ellinors ankomst skulle påverka familjen på flera sätt. För när Ellinor träffar Henrik, sonen i huset, blir ingenting som mormor planerat."

Romanen skall bygga kring tre delar: En mordgåta, en kärlekshistoria och en resa tillbaka i tiden. Historien utspelar sig i värmländska Sunne.

En time slip-intrig i Sunne... jag menar, hur frestande verkar inte det? Som den lustläsare man (nog för det mesta) är, blir detta en bok som startas upp på direkten!😊


(Psst. På författarens blogspot kan man läsa recensioner och reaktioner på romanen Resan tillbaka, du hittar dem här.)


Tack för rec.ex. Karina Johansson!


2 kommentarer:

  1. Varsågod :) Roligt att du vill läsa, nu håller jag tummarna för att du gillar den åxå! Gott nytt år!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hunnit mer än halvvägs nu och visst gillar jag det! 80-talskänslan, inte alltför illa att få göra en resa tillbaka till den heller. ;)

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).