söndag 17 december 2017

En smakebit på søndag: Korsfäst

Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi ta del av och även själva dela med oss av små smakbitar hämtade från böcker vi läser. På det sättet blir det fina boktips varje söndag. 

Smakbiten här idag hämtas från Korsfäst av Diane Karlstrom & Magnus Carling. Sidan är 28-29 och kriminalkommissarie John Romeos spännande parapsykologiska förmåga har åter givit sig tillkänna på en brottsplats:

   "Ekot bestod av en mans röst, fylld av skräck. Han kände paniken som små, elektriska vågor som gick genom luften och sedan blev det tyst igen. Var det Peter Wang han hade hört? Någon som hotade honom och i så fall, vad var det han inte ville säga? Eller var det Wang som hade hotat någon annan?
   Madde kom fram till honom, rörde försiktigt vid hans arm. ”Hörde du något?” viskade hon.
   Hon hade känt till hans förmåga nästan lika länge som hon hade känt honom och kanske längre än vad han själv hade vetat. Hon förstod den inte, var inte säker på vad hon skulle tro, men han visste att hon litade på honom.
   ”Ja”, sade han lågmält. ”Men jag vet inte om det betydde något.”
   ”Är du okej då?”
   Hennes ständiga omsorg om honom var ibland lika plågsam som välkommen. Madde visste hur hårt förmågan kunde gå åt honom, särskilt på sjukhus eller i kyrkor där ekona var många och som starkast. Men nu ville han inte ha någon uppmärksamhet, han kände sig stark och opåverkad.
   ”Jag är okej.”
   ”Då går vi”, sade hon och tog täten mot hissarna.
   John såg på Gustav och mötte sin fars blick. Det fanns något i den som han inte kunde ta på och han tittade bort. Den oundvikliga konfrontationen mellan dem låg fortfarande i framtiden."

Den här bokserien om kriminalkommissarie John Romeo startade med Konstnären (min recension finns här), och Korsfäst är nu den andra uppföljande delen. Fick tidigt bra återkopplingar och kom snabbt igen in i situationer kring händelser, platser och personer som man lärde känna i första delen. Fastnade direkt och skippar därmed slalomläsningen med andra böcker samtidigt. Nu är det i böckernas värld ett Göteborg noir jag alltså befinner mig i ett tag framöver.😉


Bokinfo för Korsfäst:

"Korsfäst tar vid där den första boken – Konstnären – slutade.

Peter Wang, VD för handelsföretaget Swebaltic Trading, hittas död, korsfäst i sitt arbetsrum. John Romeo och hans kollegor blir förvånade när de kommer till brottsplatsen. Rummet är låst och passerkortssystemet har inte registrerat några besök.

Snart visar det sig att mordet verkar ha något att göra med maffiagruppen Falkarna, med en ny koppling till Estland och pedofilhärvan som John Romeo och hans kollegor började nysta i när de utredde morden på familjen Swärd."
Fast i kaffeträsket igen, så nu blir det morgonkaffe för mig denna tredje söndagen i advent. Ha det så gott! Tittar in hos er andra fina bokbloggare i eftermiddag, alltid intressant att läsa era smakbitar som ger toppentips på ännu fler bra böcker att läsa.😊


Andras smakbitar hittar ni idag länkar till här.
18 kommentarer:

 1. Känner ju igen författarnamnet, men har inte läst något av honom. Ett Göteborg noir låter ju alltid intressant, men nu får det vara slut med alla nya böcker ett tag :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan inte få nog av nya böcker, så för egen del hoppas jag det aldrig behöver vara slut med det, inte ens för ett litet tag. ;)

   Radera
 2. Låter som spännande med en noir-bok, men det parapsykologiska gjorde mig lite tveksam. Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha! Ja det parapsykologiska lockar ju mig... Smaken är olika.

   Radera
 3. vilka magrutor på omslaget! tack för smakbiten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst! Ligger hårt arbete bakom den typen av tvättbräda skulle jag tro. :D

   Radera
 4. Den känner jag inte till. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod! Roligt att kunna komma med något nytt. ;)

   Radera
 5. Tack för smakbiten! Kände inte till den här men noir-bok låter lite spännande. Ha en skön tredje advent!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väldigt spännande böcker. Den här uppföljaren var t.o.m. snäppet bättre än den första delen.

   Radera
 6. Tack för smakbiten. Känner igen John Romeo, men har inte läst någon i den här serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra böcker, otroligt spännande och lättläst.

   Radera
 7. det här författarparet känner jag inte alls till. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Den här boken känner jag inte till. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 9. Jag gillar ju kriminalserier, men denna hade jag inte hört talas om tidigare. Tack för smakbiten och tipset.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man kriminalserier skall man läsa denna. Lite annorlunda karaktärer som "fastnar"... och buset är oerhört originellt. ;)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).