torsdag 11 januari 2018

Dagens bokpost: Innan snön faller


Innan snön faller
av Helena Kubicek Boye


Bokpost idag! Hade ju tidigare snappat upp lite kring denna spänningsroman (såklart genom andra bokbloggare) och alltså redan blivit klart nyfiken på den. För jag menar... psykologisk thriller, första del i påbörjad bokserie, debutroman. Ja, allt det där lockar mig ju sådär alldeles extra. Men förstås även själva bokbeskrivningen i sig:

"Höstens mörker sänker sig över den rättspsykiatriska kliniken i Säter. Den nyutexaminerade psykologen Anna Varga lämnar Stockholm för en tjänst på kliniken, som bakom de vackra fasaderna rymmer de brottslingar som bedöms vara för sjuka för att avtjäna sitt straff i vanligt fängelse.

Men Annas glädje försvinner snabbt då hon nås av hotfulla meddelanden. Kort därefter hittas en patient död. Driven av sin nyfikenhet ger sig Anna ut på en jakt som leder henne bakåt i tiden – då gränsen för sjukt och friskt styrdes av kön och social tillhörighet.

Hoten mot Anna blir allt allvarligare. Någon vill inte att hon ska gräva djupare. Vem kan Anna egentligen lita på? Och kommer hon någonsin att få reda på sanningen om vad som försiggår på Säter?"

Om författaren:
"Helena Kubicek Boye, född 17 oktober 1976 i Lund, är psykolog, föreläsare och författare.
Hon började som journalist på tidningar som Svensk Damtidning, Kvällsposten och Expressen. Därefter utbildade hon sig till psykolog och gjorde sin PTP-tjänstgöring i öppenvårdspsykiatrin intill rättspsykiatriska kliniken i Säter.
Helena Kubicek Boye har tidigare skrivit fackböcker om bland annat depression och sömn. "Innan snön faller" är hennes skönlitterära debut."

Givetvis ser jag fram emot att få läsa del 1 i serien om Anna Varga!👍


Tack för rec.ex Bokfabriken!


1 kommentar:

  1. Den kom hit idag också! Ser fram emot att läsa den :)

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).