torsdag 25 januari 2018

Helgfrågan v. 4


Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Veckans fråga inför kommande helg:

"Vilken bok har fått ditt lägsta betyg?

Bonusfråga:
Vilken tv-serie tycker du är riktigt bra?"

Ja, alltså, det är ju inte bara en endaste bok som fått mitt lägsta betyg, utan närmare bestämt olycksaliga 13 stycken sedan bokbloggen startades (innan dess gav jag förstås heller inte böcker betyg). Skulle kunna nämna Sandfågeln av Susanne Nygren eller En syster i mitt hus av Linda Olsson...

...men, vad tusan, jag vågar!

Kanske skulle många ilsket vilja dänga en gjutjärnspanna i skallen på mig (eller kanske mer sannolikt; tvivla på om jag har rätt att tycka om böcker ö.h.t.!!!) när jag nu utnämner den bok som fått mitt lägsta betyg:


Färjan av Mats Strandberg. Snälla, förlåt mig, jag vet ju att alla andra fullkomligt älskar den där boken. Men tyckte verkligen inte alls om den, trodde då till och med att jag skulle sluta läsa skräck fullständigt fortsättningsvis, ve och fasa! Det gick över, tack och lov. Helt återställd, öser på generöst med kalla kårar igen, väljer utan att bäva bland alla härliga rysligheter, som om inget har hänt, back on track. Puh.

Rätt säker på att Artemis av Andy Weir skulle kunna ha blivit den 14:e betygsettan, om det hade velat sig illa. Hann lyckligtvis i tid uppmärksamma att den inte alls var en bok för mig... tvärtemot det jag först verkligen trodde. Tycks alltså ändå i de flesta fall vara det klokaste att invänta några recensioner innan man bestämmer sig för att läsa en bok.☺


Menas sen med bonusfrågan en TV-serie som baserar sig på just böcker, så var den här en favorit:


Damernas detektivbyrå var riktigt bra tycker jag. Den kan de gärna få köra igen på någon tillförlitlig kanal (t.ex. SVT). Skralt med tillgängligheten av kanaler för övrigt numera, finns ibland, försvinner ibland... tur då att det finns böcker.👍


28 kommentarer:

 1. Damernas detektivbyrå skulle kanske t.o.m jag kunna tänka mig att se!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Gör det, tror du kan gilla den.

   Radera
 2. så jag har skrattet med Damernas detektivbyrå - finns att låna på biblioteket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. En syster i mitt hus var så negativ

   Radera
  2. Jovisst, det är nog så, att även Damernas detektivbyrå finns att låna som dvd på biblioteket. Ännu inte tagit mig för att ta reda på hur det går till att låna annat än böcker. Och håller f.ö. med dig om "En syster i mitt hus".

   Radera
  3. hur?? man plockar en dvd ur hyllan på biblioteket, "stämplar" och går hem...

   Radera
  4. OK! Låter ju enkelt! :)

   Radera
 3. Färjan var rätt otäck som värsta spatterfilmen.😱

  SvaraRadera
 4. Danernas detektivbyrå har jag gillat som tv-serie men det funkade inte att läsa av någon anledning... men ja en kan ju inte gilla allt ;) Färjan är det lite för mycket splatter i för min smak...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror faktiskt tv-serien var bäst (dock inte läst alla böckerna). Delar din smak vad gäller Färjan, för mycket "splatter" även för mig.

   Radera
 5. Oj då Linda Olsson ligger här på en hylla och väntar ... "Färjan" hoppar jag över efter din reaktion. Håller med dig om Mma Ramotswe i tv, fast jag orkade högst tre av böckerna. Blev väldigt mycket rooibos-te.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mycket rooibos-te blev det! :D Vad gäller Färjan och En syster i mitt hus: Läs, du kanske gillar! Alla kan vi ju ha olika smak ju! :)

   Radera
 6. Jag är ju en av de där som älskar Färjan :) Och även om jag kanske inte älskar Artemis så gillar jag den. Hur man tolkar den säger egentligen mer om läsaren än om författaren. Tycker jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt min åsikt är det inte fullt så enkelt.

   Radera
 7. Jag har inte läst Färjan och du är en av få som inte gillar den boken, så nu blev jag ännu mer nyfiken och måste prioritera den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. JA! Det är precis rätta takter! Go for it! :D

   Radera
 8. Färjan tyckte jag ganska bra om, men alla har olika smak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det! Vi kan alla ha olika smak, och det är fullkomligt såsom det ska vara. :) Vad man tycker om en bok behöver ju verkligen inte alls säga något om personen som läser boken, utan på vad man har för smak.

   Radera
 9. Färjan var för hemsk, men den var välskriven. Linda Olsson är väldigt ojämn, tycker jag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, visst kan Färjan ha varit välskriven, men tror att det för mig liksom försvann lite då jag tyckte allt det andra bara var så vidrigt.

   Radera
 10. Som bokbloggare får man tycka vad man vill, och alla som läser vet att det är personliga tankar och upplevelser av böckerna. Jag gillade för övrigt inte heller Färjan, men läste i och för sig bara här och där när den gick som följetong i en tidning under sommaren. Damernas detektivbyrå låter intressant, vet du om det är samma skådespelare som i Orange is the new black?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning om det är samma skådespelare, aldrig sett Orange is the new black. För övrigt väl tänkt av dig ang. tyckande kring vad man läser.👍

   Radera
 11. Hm, Artemis ska jag snart läsa... Färjan tyckte jag var helt OK, med tanke på att jag normalt inte gillar skräck. Det är bra tycker jag att man tycker olika!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vore nog himla trist och enformigt om alla tyckte lika. ;)

   Radera
 12. Jag har varken sett eller läst Damernas detektivbyrå. Är jag ensam om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag då absolut inte. Men den är värd att se. :)

   Radera
 13. Damernas detektivbyrå har jag sett. Det var riktigt trevliga avsnitt.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).