söndag 4 februari 2018

En smakebit på søndag: Lilla dockan

Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi ta del av och även själva dela med oss av små smakbitar hämtade från böcker vi läser. På det sättet blir det fina boktips varje söndag. 

Här idag hämtas smakbiten från den psykologiska thrillern Lilla dockan av Ingrid Elfberg. Sidan 51:

  "Den isande vinden tog tag i hennes jacka när hon klev ut och hon drog den hårdare runt sig med händerna utan att dra igen dragkedjan, mobilen i ett hårt grepp i ena handen. Hon var sen, inte mycket, men tillräckligt för att hon redan visste att farsan skulle knorra. Han hade någon grej med att passa tider. Hon såg fram emot att få komma hem igen, i alla fall till det som varit hennes hem, och att få presenter. Äta tårta. Ändå inte."

En av tre böcker som ligger och blänger lite anklagande på mig från pågående läsningshögen. Det går långsamt med dessa, men visst, det går ju framåt. Att plocka upp en smakbit där jag just befinner mig i den här boken (som lär vara en fristående fortsättning på en bokserie?) kanske kan få upp lite fart på det hela.

Romanen skall hursomhelst vara en "brännande aktuell thriller om våra barns verklighet på nätet". Kanske inte är så dumt att känna till för envar? Sånt som skall skildra verkligheten av idag kan nästan bli lite för läskigt och konstigt ibland... 🙈


Andras smakbitar hittar ni idag länkar till här.


15 kommentarer:

 1. Jag har läst en i den här så kallade fristående serien, men jag blev så irriterad över att det hela tiden antyddes saker som hade hänt i någon annan bok att det förmodligen påverkade vad jag tyckte om den :)

  SvaraRadera
 2. Kan nog vara en intressant bok, tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 3. Tack för smakebiten, den ska jag läsa inom kort.

  SvaraRadera
 4. Aldrig läst något av henne.

  SvaraRadera
 5. Den här tror jag ligger en bra bit ner i min gigantiska hög...

  SvaraRadera
 6. Den blir jag nyfiken på. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 7. det verkar vara en riktigt kuslig bok. barn och nätet har jag respekt för. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 8. Den var riktigt bra!

  SvaraRadera
 9. Jeg har lest Til døden skiller oss ad av Ingrid Elfberg. Den var grusom! (Den var veldig godt skrevet og historien var fin - men alt som skjedde hovedpersonen med mishandling og det hele var grusomt). Så ille syntes jeg det var å lese den at jeg ikke ville begynne på Se til meg som liten er. Selv om jeg tror jeg hadde satt pris på også den historien. Det er de to bøkene som er oversatt til norsk, tror jeg.
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 10. Låter som ett viktigt ämne. Tack för en spännande smakbit!

  SvaraRadera
 11. Vi har haft en isande vind här också i några dagar, så jag bara huttrade när jag läste smakbiten..

  SvaraRadera
 12. En författare som jag inte läst, låter spännande. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 13. Takk for smakebiten.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)