söndag 18 februari 2018

En smakebit på søndag: Under den döende stjärnan


Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi ta del av och även själva dela med oss av små smakbitar hämtade från böcker vi läser. På det sättet blir det fina boktips varje söndag. 

Den bok jag läser nu omfattar en trilogi i ett band, därför kommer det att bli en smakbit från varje del ur den på söndagarna (ja, så är planen i varje fall), idag med en bit från del 2; Under den döende stjärnan av KG Johansson.

"Det enda som fanns mellan mig och stjärnan var hjälmens osynliga dämpning och några ljusminuter av tomhet. Den matta röda jätten, tung och trög och vältrande, drogs ut i sin glödande spets och spydde ur sig floden av väte som cirklade runt och runt och runt igen, hundra eller tusen gånger, i orange och gult och grönt och blått och violett som stegrades till outhärdligt vitt när strömmen till slut sögs in i den kokande dvärgen. Jag visste rent intellektuellt att synen måste vara fantastisk men det enda jag kunde se var den värsta helvetesvision någon medeltida konstnär kunde ha tänkt sig. Fastän det var omöjligt tyckte jag att hettan och strålningen träffade mig som ett hammarslag."Har faktiskt redan avslutat denna andra del och "tjuvstartat" med den avslutande tredje delen; Omega.Fler smakbitar hittar man idag länkar till här.


12 kommentarer:

 1. Tack för smakbiten! Okänd bok för mig.

  SvaraRadera
 2. Nu har du snart sålt in den här serien till mig :)

  SvaraRadera
 3. Tack för smakbiten. Den här kände jag inte till innan.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten. Trevligt när man kan plöja en serie.

  SvaraRadera
 5. Jeg har sett på disse bøkene, det må være når du har nevnt dem før. De høres bra ut, men jeg synes ikke coveret ser noe spennende ut i det hele tatt. Noen ganger er det slik at coveret blir helt feil til historien de skal representere :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 6. Tack för smakbiten. Har inte läst något av den här författaren.

  SvaraRadera
 7. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
 8. känner inte till den trilogin, men jag känner igen författarnamnet. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
 9. tack för smakbiten, intressant.

  SvaraRadera
 10. Roligt när en hittar serier som en vill läsa sådär. Tack för smakbiten! ;)

  SvaraRadera
 11. Jag har inte hört om den här trilogin. Ja, förutom förra veckan då.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).