lördag 24 februari 2018

"Landsförrädaren" av David Baldacci

Landsförrädaren av David Baldacci. Förlag: Bokfabriken. Läste boken som recensionsexemplar (inbunden).

"Det är ett fängelse olikt alla andra, med ett säkerhetssystem utöver det vanliga och militärens hårda disciplinregler.

Ingen av fångarna har ens tänkt tanken på att rymma. Alla trodde att det var omöjligt. Fram tills nu. John Pullers äldre bror Robert är dömd för landsförräderi. Hans oförklarliga rymning från fängelset har gjort honom till landets mest eftersökta brottsling. Vita huset ser John Puller som länken till att finna Robert. Men Puller upptäcker snart att hans bror är jagad av någon som inte vill fånga honom levande. Puller tvingas dessutom att samarbeta med en annan agent som verkar ha en helt egen agenda.

De blir allt mer involverade i fallet, och Puller hittar märkliga detaljer om sin brors dom. Och det verkar som att någon är villig att göra vad som helst för att sanningen inte ska komma fram. Pullers förmåga som utredare sätts verkligen på prov, och han kanske inte är tillräckligt skicklig för att rädda sin bror eller ens sig själv.

Landsförrädaren är den tredje delen i Baldaccis serie om den amerikanska arméns utredare John Puller."

Landsförrädaren är tredje delen i serien om FBI:s utredare John Puller. Det här var första boken jag läste av David Baldacci och tror att det får räcka med den. Skulle själv alltså inte ha valt att läsa romanen, men nu kom den till mig som ett oväntat recensionsexemplar, och då är det för mig bara att försöka läsa och skriva ihop en liten text här på bloggen ändå.

John Pullers bror Robert sitter fängslad dömd för landsförräderi. Men brodern lyckas helt oförklarligt rymma, trots att fängelset skall vara helt rymningssäkert, och han blir den mest eftersökta brottslingen i landet. John känner inte till vad brodern dömts för och handlingar från rättegången är hemligstämplade. John Puller blir den som sätts att finna sin bror.

Gillar man att läsa amerikanska deckare med en militärpolisutredare från försvaret som huvudkaraktär; FBI, spionage, förräderi och polisprocedurer med mycket utredningar, samtal och förhör i fokus, skall man helt klart satsa på Landsförrädaren. För egen del saknar jag intresse för ovannämnda men kan ändå efter att ha läst boken anse att den är både välskriven och säkert spännande med en väl genomtänkt handling för den som finner intresse för den här typen av roman.

Betyg: 3/5

Finns att köpa på:
Bokus: Inbunden / E-bok / Ljudbok / Mp3 på CDCD-bok
AdlibrisInbunden / E-bok / Ljudbok / Mp3 på CD / CD-bok
CdonInbunden / CD-bok

Andra bokbloggare om Landsförrädaren:
Vargnatts bokhylla
Läsa & Lyssna


1 kommentar:

  1. Har också läst den här och den var inte riktigt rätt för mig heller pga militärdelen, det är väldigt ointressant för mig. Men har läst en annan bok av Baldacci tidigare och den var bättre!

    SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).