fredag 9 mars 2018

Blandad kompott


Ja, alltså, Skymningsporten av Jeanette Winterson, nä, det gick ju inte alls, lag av efter bara några sidor. Detta var andra chansen, inget mer av Winterson för mig hädanefter. Not my bag. Klart, slut, konstaterat.


Testar en ny författares historiska romaner istället, och börjar då med:
Blodbokens tid av Bodil Mårtensson. Romanserien som utspelar sig på 1300-talet heter just som första delen; Blodbokens tid. Del 2: Kastanjeträdets makt. Del 3: I ekens tecken.

Har heller inte läst något av Emelie Schepp tidigare. Då handlar det om deckare i serien Jana Berzelius. Ger mig på andra delen direkt (en loppisbok som stått i hyllan ett tag). Inte alls säker på om den kan läsas fristående på detta sätt, men värt ett försök med:
Vita spår av Emelie Schepp

Fortsätter såklart även med andra delen om varulven Elena i fantasyserien Women of the Otherworld:
Märkt av Kelley Armstrong. Tyckte mycket bra om första delen Biten. Men efter uppföljaren finns inga fler översatta böcker. Hela 13 böcker har givits ut i serien, så kanske man får försöka anstränga sig ett snäpp och börja läsa på engelska igen, ringrostig. Nota bene; biblioteksboken är på bokryggen märkt "ung", betyder det att man måste va ungdom för att läsa den?😳 Men va tusan, sånt kan man ju inte ta hänsyn till, är det bra så är det, redan fast. Kommer troligen vara den här som blir mest svårt att slita sig från framöver.


3 kommentarer:

 1. Jag har inte heller läst Emelie Schepp tidigare, och jag tänker börja med del 3 Prio ett som jag köpte på bokrean. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli spännande att testa läsa en tidigare oprövad deckarförfattare som fått så mycket fin kritik.

   Radera
 2. Åh, kul att du inte har läst Schepp tidigare. Då har du god läsning framför dig!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)