onsdag 28 mars 2018

Dagens bokpost: Gröna fingrar sökes


Gröna fingrar sökes
av Annika Estassy Lovén


Idag kom detta fina bokpaket, så härligt färgglatt och trevligt. Dessutom med hälsning och signering av författaren på bokens försättsblad - är barnsligt förtjust i sådant.💛

En fröpåse sommardahlia var ett överraskande och uppskattat medskick, kul idé! Hög tid att förodla kommande blomsterfröjd och för trivsam läsning av en efterlängtad trädgårdsroman i vårsolen. Låter det inte frestande?
Här följer en bokpresentation från förlaget:

"Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?

Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?

Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag. Gröna fingrar sökes är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft."

Om författaren:
"Annika Estassy föddes 1962 i Nice och växte upp i Senegal och Frankrike tills hon som trettonåring hamnade i Ljusdal i Hälsingland. Idag bor Annika i Stockholm, tillbringar helgerna i Roslagens skärgård och planerar husbygge i Sydfrankrike. I många år arbetade hon inom filmbranschen, och nyligen slutade hon att jobba som verksam chef på Studieförbundet Vuxenskolan då hon hon har valt att satsa på författandet på heltid.

Nu är Annika Estassy aktuell med Gröna fingrar sökes, en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap, levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft. Tidigare har Annika gett ut en trilogi som utspelas i den lilla sydfranska byn Sainte-Marie-sur-Mer. Serien inleddes med Solviken och fortsatte med Croissants till frukost, sista delen Alla dessa hemligheter kom 2016."


ISBN: 978-91-1-308128-1 | Utgivningsdatum: 2018-03-22| Recensionsdatum: 2018-04-09


Tack för rec.ex Norstedts!


4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Men gör det! Tror du kan gilla denna. ;)

   Radera
 2. Svar
  1. Den första men säkert inte den sista "trädgårdsroman" jag kommer att läsa. :)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).