fredag 23 mars 2018

Dagens bokpost: Ondskans ansikte


Ondskans ansikte
av Mats Ahlstedt


Ett överraskande bokpaket igen! Däruti fanns den senaste romanen av Mats Ahlstedt. Kriminalromanen som av Boktugg fick lite extra uppmärksamhet p.g.a. en rubrik häromsistens. Så på så vis hade jag faktiskt redan läst in mig på vad boken handlade om.😁👍

Har en känsla av att det kan bli en ordentligt nagelbitande historia att ta del av.

Den här gången handlar det inte om serien Fatima Wallinder (läste ju rätt nyligen Den sista vilan, min första bok av just denna författare) utan om profileraren Ella Werner vid Göteborgspolisen. Ondskans ansikte skall vara den tredje delen i serien och här följer en innehållsbeskrivning för den:

"Ida Neman får ett samtal från sin pappa som hon inte haft kontakt med på över 10 år och då bestämmer hon sig för att besöka honom. När hon kommer dit får hon en chock - en man ligger knivhuggen till döds i klädkammaren. Men det är inte hennes pappa.

Profilerare Ella Werner blir inkopplad på fallet, och polisen misstänker att Idas pappa är den skyldige. Allt ställs på sin spets när Idas dotter Fanny kidnappas av förskolans vikarie. Det visar sig att hans hem är fullt av nynazistiska symboler, och Ella hittar en kalender med datumet 29 september inringat. Polisen fruktar att ett attentat är planerat mot Bokmässan. Har kidnappningen av Fanny något med det att göra? Vilken roll spelar Idas försvunna pappa? Idas sökande efter dottern ger henne skrämmande insikter om en mörk familjehemlighet. Det är inte bara Fannys liv som står på spel. En hotande katastrof närmar sig och polisen för en intensiv jakt mot klockan."

Om författaren:
"Mats Ahlstedt är utbildad journalist och jobbar idag främst som författare. Mats texter genomsyras av ett starkt samhällspatos där han tydligt tar parti för utsatta kvinnor. Han är en rutinerad författare med en trogen läsarkrets. Ondskans ansikte är hans fjärde bok hos Bokfabriken."


ISBN: 9789176298145 | Utgivningsdatum: 180315| Första recensionsdag: 180322


Tack för rec.ex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).