måndag 12 mars 2018

Dagens bokpost: Raya


Raya
av Henrik Johansson


Dagens post var en bok som jag ser fram emot att läsa. Fick förfrågan från förlaget och tackade glatt ja till rec.ex..

Har tidigare läst författarens bok Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse, och gillade den gott. Väldigt annorlunda läsupplevelse, engagerade och tankeväckande om vår tid. Inte tungt utan framfört fantasifullt med lätt humoristisk ton, "glimten i ögat" och en gnutta magisk realism(!).

Den här nya boken blev jag såklart också intresserad av (berör viktiga och aktuella ämnen, sånt behövs verkligen!) efter att ha läst följande presentation:

"Raya är en bok som tar avstamp i det moderna arbetslivet med sina osäkra anställningar, samtidigt går den att relatera till #metoo-rörelsen och dagens debatt om att inskränka strejkrätten. Men lika mycket är Raya en roman där familj och arbete krockar.
Baksidestext:
En storm drar in över staden och förseglar bagerifabriken. En våg av vilda strejker sveper över landet. På fabriksgolvet sprider sig oron bland de osäkert anställda, något måste göras. De samlar sig och utmanar såväl fackklubben som företagsledningen.
     I stormens öga står en familj.
     Raya jobbar som vikarie vid ugnen, den första kvinnan på sin post. Hennes mor förpackar brödet i slutet på linjen. Hennes styvfar är deras chef.
Detta kammarspel utspelar sig under ett dygn och två arbetsnätter där allt ställs på sin spets."

Författarinfo:
"Henrik Johansson, född 1973, bor i Malmö. Han är vid sidan av författandet också verksam som kritiker, krönikör och skrivpedagog. Raya är hans tredje bok efter Av kött och blod (2013, Federativs förlag) och Johanssons liv, arbetsglädje och återuppståndelse (2016, Rastlös förlag)."

Första recensionsdag är den 4 april, och det skall jag nog kunna spika!😀


Psst! En del av författarens texter skall gå att läsa på hjohansson.blogspot.se, för den som är nyfiken.


Tack för rec.ex Rastlös förlag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).