fredag 2 mars 2018

Helgfrågan v. 9Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Veckans fråga inför kommande helg:

"Vilken bok som blir film 2018 ser du framemot? (annars kan du tipsa om en bok som blivit en bra film). Bonusfråga: Hur ser ditt skrivbord ut, eller där du sitter och bloggar?"

Har tidigare här på bloggen nämnt Jeff VanderMeers eko-thriller Annihilation som blivit film; Area X: Annihilation, vilken hade premiär den 23 februari (men inte här i Sverige). För er som är Netflix-medlemmar lär den väl - ja, filmen alltså - börja visas någon gång denna månad, om jag inte blivit helt felinformerad, sånt händer ju emellanåt. Har visserligen i det här fallet ännu inte läst boken, vars översatta titel är Avgrund med sitt relativt färska releasedatum den 19 februari, men inte ens vilda hästar kommer att kunna hindra mig att göra det.

En annan i år kommande film som väckte nyfikenhet var Mortal Engines, ett futuristiskt steampunk-äventyr med en rätt annorlunda och spännande version av London. Filmen är baserad på Phillip Reeves bok De vandrande städerna, den första romanen i en tetralogi. Inte heller denna bok har jag läst, och oläst lär den väl möjligen förbli, då läsålder är satt till 12-15 år... eller iofs, läste ju James Dashners Maze runner: I dödens labyrint med stor behållning (dito även för filmen, väldigt bra tyckte jag), och den var också avsedd för nämnda ålderskategori. Börjar man regrediera tro? London-versionen lär hursomhelst vara framställd som en enorm maskin som strävar efter att överleva i en värld där resurserna håller på att ta slut. Vad sägs om det? Fick i varje fall mig att tänka på Oskar Källners novell Där staden dragit fram i novellsamlingen Munins skärvor.

Den här helgfrågan kräver kanske sen även en trailer, och då får det bli att roa sig med en titt på ett sällan skådat London:Och ja, så här ser väl sen en viktig del av skrivbordet ut då ...

... såvida kattfröken inte knappat in vackert lyse bakom tangenterna. Men de förståndiga jyckarna verkar på senare tid haft framgång att drilla kissen att pyssla med andra sysslor på golvets hundfäll, istället för sabotage på skrivbordet. Det tackar vi för.Trevlig helg!
❤️


16 kommentarer:

 1. Mortal Engines hade jag inte hört talas om. Får ta och kika närmare på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar ha premiär i slutet av året.

   Radera
 2. Jag såg den första Maze Runner och var inte så imponerad. De andra filmerna kände jag inte till - tack för tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte faktiskt filmen var bättre än boken vad gäller första Maze runner.

   Radera
 3. är tangentbordet ditt...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, det är en närbild av mitt tangentbord som Cajsa Katt även anser sig ha rätt att använda, vi är lite oense om den saken hon och jag. ;)

   Radera
 4. Hm, var ett par filmer som jag inte kände till. Sett första Maze runner filmen. Söt katt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade första Maze runner-filmen förvånansvärt bra. Och visst, katten är söt när hon gnager på hundarnas tuggben, lite mindre söt när hon kliver runt på datorns tangentbord och får upp en massa konstiga menyer/funktioner (som jag knappt visste fanns) samt dribblar runt med pennorna på skrivbordets övriga ytor. Extra busig katt inne då kylan just nu gör att hon inte vill gå utanför dörren mer än nödvändigt. ;)

   Radera
 5. Annihilation ska jag läsa, sedan ska jag se filmen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Boken först, så skall det förstås vara. :)

   Radera
 6. Alltså Maze Runner ... ska jag verkligen ...??? Fin katt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst ska du ... verkligen!!! :D

   Radera
 7. Mortal Engines verkar superspännande, hoppas den kommer på Netflix

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar väldigt annorlunda, på ett spännande sätt.

   Radera
 8. Maze Runner känner jag ju till men de andra har jag inte hört talas om :O

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maze Runner har ju funnits med ett tag, så inte konstigt att den är mest känd. ;)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).