måndag 5 mars 2018

Slalomläsning, chokladkola-kaffe och vårlängtan


Mars... kallt, molnigt, snöigt, grådeppigt i väntan på våren, en oändlig vinter och en vår som inte tycks vilja ge sig tillkänna ens med en försmak, förutom det tilltagande ljuset då. Chokladkola-kaffe är möjligen en sorts resultatlös söt koffeintröst i sammanhanget, men att läsa böcker (och bokbloggande, givetvis!) är väl nästan aldrig verkningslöst vad gäller lindring av tillståndet?😀

För att varva ner hetsläsningen av Stefan Spjuts Stallo blir det nog bestämt bäst att slänga in ett par slalomläsningsböcker, för att bromsa in lite: Skymningsporten av Jeanette Winterson, och andra delen i fantasyserien Women of the Otherworld; Märkt (uppföljare till Biten) av kanadensiska Kelley Armstrong. Slalomläsning funkar ju åt båda hållen; både när en bok går trögt att läsa eller då en bok är fängslande svår att lägga åt sidan. Och vad gäller just Stallo kan man ju heller inte riktigt veta vad trollen hittar på för hyss utan min närvaro, om jag lägger ifrån mig boken. Får väl lov att testa!

Hade väl egentligen tänkt vänta med Wintersons bok till påsk, men tar och planerar in en klassisk påskekrim till den tidpunkten istället. Finns ju så många Agatha Christie och Maria Lang som lockar, både olästa och för länge sedan lästa som håller för omläsning. Två av vardera författare kan vara lagom att välja ut, valet står än så länge mellan dessa:

Agatha Christie:
Den hemlighetsfulle motståndaren
Och så var de bara en
Mysteriet på Blå tåget
Mordet i prästgården
Ett mord annonseras
Badortsmysteriet

Maria Lang:
Mördaren ljuger inte ensam
En skugga blott
Tragedi på en lantkyrkogård
Det är ugglor i mossen
Ögonen
Tvillingen i spegeln

Svårt val, vilka 2 + 2 är bäst?

Kommer fortsättningsvis att placera bokpaus-inläggen på måndagarna. Skall försöka hitta någon slags struktur för bokbloggens veckodagar som fungerar rent praktiskt, och inte bara i teorin. Ska prova lite mer schemalagd ordning för bokbloggandet och bokläsandet, få se hur länge det håller.


(Chokladkola-kaffe: ½ dl kokosmjölk + 1 msk kolasås + 1 ruta 90% mörk choklad + 2 kkp kaffe = värm och vispa ihop.
Kolasås: ½ dl kokosgrädde + ½ dl kokossocker = sjud tills såsigt och rör ner 1 krm salt + 2 krm vaniljpulver.)


En thriller som i mitt tycke är synnerligen svår att lägga ifrån sig


2 kommentarer:

  1. Och så var de bara en tycker jag är superbra! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jamen va bra, då får den ingå! :) Läst den för väldigt länge sedan med titeln Tio små negerpojkar, så den vore kul att läsa om, kommer inte ihåg handlingen riktigt.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).