tisdag 24 april 2018

Bokpaus: Decaf coffee till Ondskans ansikte

"De första dagarna av Bokmässan hade förflutit friktionsfritt om än med vissa fördröjningar. Besökarna visade dock ett stort tålamod. De hade hållit en kaosartad presskonferens där de gick ut med att en nazistorganisation hotade med att göra ett attentat. Varje nyhetssändning och nyhetssajt toppade sedan några dagar med terrorhotet. Den bokläsande allmänheten lät sig däremot inte bekommas. De älskade litteraturen och det fria ordet alldeles för högt för att låta sig hindras från att besöka den institution som under årtionden värnat tryck- och yttrandefriheten och det fria ordet. De litade på att polisen klarade av att stoppa attentatsförsöket. Runt om i Göteborg hade det, sedan nyheten briserade, arrangerats ett antal manifestationer mot de antidemokratiska krafterna."
Sid. 290; Ondskans ansikte av Mats Ahlstedt


Nej, den den bokläsande allmänheten går inte att stoppa!😊

Bokpaus med de sista kapitlen i Ondskans ansikte av Mats Ahlstedt. Kollar den främre invikta fliken av bokomslaget (se bild nedan) och blir nyfiken på vilken bok Bokstugans blurb gäller. Går ju såklart att ta reda på, men varför kan det inte skrivas ut tillsammans med blurbarna vilka titlar det gäller?

Detta är tredje boken i serien om profileraren Ella Werner, och jag tror lite man går miste om en del genom att inte ha läst de föregående böckerna. Men bra är den! Mer om det sen, recension kommer senare. Man kan oroa sig över de aktuella ämnen som berörs i Mats Ahlstedt romaner, sådant som man ser tendenser till i samhället i verkligheten. Realistisk fiktion som utspelar sig i nutid skrämmer. Ofta.
(Dom gröna inslagen som syns i dagens bokpaus-bild består av sommardahlia på uppväxt - spirat från bifogade frön till Annika Estassys Gröna fingrar sökes! - och avokadomousse - per port.: ½ banan + 1 avokado + saft från ½ pressad lime = mixa och rör ev. ner frysta bär för "glasskänsla" - så enkelt, gott och naturligtvis nyttigt!😉)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)