tisdag 3 april 2018

Dagens bokpost: Eldsystrar


Eldsystrar
av Susanne Boll


Bokpost idag var en ny psykologisk thriller, som jag inte alls hade hört talas om innan. Ej heller kände jag tidigare till författarnamnet, trots att det här uppges vara en etablerad romanförfattare (som skall ha egna erfarenheter av romanens ruggiga huvudtema: Stalking. Hu!). Men i gammal vanlig ordning när det gäller böcker inom spänningslitteraturen blev jag nu förstås riktigt nyfiken på den här boken efter att ha läst författarintervjun på promotionbladet, samt följande beskrivning hämtad från förlaget:

"Eldsystrar är en vass, psykologisk thriller där en tät intrig kombineras med både mörker och oväntade vändningar. Susanne Boll är utbildad psykolog vilket avspeglas i de trovärdiga personskildringarna.
Vera Liljas favoritklient Ayana kommer inte till den avtalade terapitiden och hennes frånvaro oroar Vera. Det visar sig vara en berättigad oro.

Vera Lilja är en erfaren och omtalad psykolog med mottagning vid Odenplan i Stockholm. Hon är en skicklig psykolog, men har under en tid mottagit anonyma hot som blivit alltmer påträngande. Någon som är våldsam, kränkt och driven av ett glödande hat riktar allt fokus mot Vera Lilja.

I Veras ungdom förlorade hon båda sina föräldrar i en fruktansvärd eldsvåda, där även hennes syster blev svårt skadad. Vera har i hela sitt liv känt en enorm skuld och försöker sona den genom att hjälpa andra. När det visar sig att Ayana är kidnappad gör sig det förflutna påmint. Det som Vera i ett helt liv försökt att glömma. Veras psykologiska kunskaper sätts på spel – det handlar om liv eller död."

Om författaren:
"Susanne Boll föddes 1972 i Motala och är psykolog, journalist och författare. Hon har tidigare skrivit tre relationsromaner men har nu tagit klivet över till spänningsgenren.
Susanne Boll bor i Stockholm med sin familj."


Alltid väldigt spännande med böcker av författare man inte tidigare läst något av, så den här ser jag självklart fram emot att få börja läsa så småningom. En hel del annat på gång just nu, så första recensionsdag om två dagar kan jag helt garanterat inte pricka in.😀


ISBN: 9789176297308 | Utgivningsdatum: 180329| Första recensionsdag: 180405


Tack för rec.ex Bokfabriken!


2 kommentarer:

  1. Jag har läst en titel av Susanne Boll tidigare och den tyckte jag var jättebra. Har dock inte följt hennes utgivning så hade ingen koll på att hon hade givit ut fler men blir precis som du sugen på den här eftersom den klassas som spänning ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter lovande! Vad jag förstår har det tidigare handlat om relationsromaner, normalt brukar jag inte välja att läsa sådana, så kanske inte så konstigt att författarnamnet tidigare var okänt för mig.

      Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).