torsdag 26 april 2018

Helgfråga v. 17Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Veckans fråga inför kommande helg:

"Är ni med i någon bokklubb och i så fall vilken? Bonusfråga: Hur är det med reaskyltar på böcker. Lockas ni eller kan ni motstå?"

Jo, så är det. Månadens bok heter den, urusel kund där och det är inte deras fel, fin tidning.

Bonussvar: Jomenvisst, fråga om en bokläsare lockas av reaskyltar på böcker, svaret kan ju bara bli ja, men numera får jag lov att motstå, förut var det annorlunda, tiderna förändras och vi med dem. Inte så optimistisk idag.
Egentligen lockas jag nog mera av böcker som det skrivs om på bokbloggar, författarsidor på fejjan och facebookgrupper för speciella genrer. Brukar kolla på bibliotekssajten ibland för att se om böckerna finns att låna, annars är det bara att fortsätta sukta efter rariteterna. Beställer eller frågar aldrig (eller nästan aldrig) själv efter recex, tackar bara ja (ibland nej) till de jag blir erbjuden via mail eller fb. Fick liiite motvilja mot biblioteksböcker när jag läste detta nyligen. Nu läser jag förstås inte den typen av böcker som det handlade om i artikeln, men ändå! Läbbigt!
Detta med recensionsexemplar till oss bokbloggare, så otroligt uppskattat! Klarar mig inte utan böcker, varken att läsa dem eller - som ett nytt behov - att sen skriva om dem. Läser just nu recexet Ögonvittnet av Anna Bågstam, så himla bra! Verkligen avkoppling att läsa en bra bok, tror till och med det är det allra bästa sättet faktiskt. Har inga som helst problem med att göra reklam för hur hälsosamt det är att läsa böcker, oavsett om man köper, lånar eller får dem som recensionsexemplar. T.o.m. värt en glad 😊 såhär på sluttampen. Trots min pessimistiska dag i övrigt. The show must go on, menade ju Queen i sin powerballad på 90-talet, och så är det kanske.

God helg på er så småningom, än är det ju bara torsdag när detta skrivs.😑


11 kommentarer:

 1. Usch då ... men bakterier och andra otrevligheter finns ju runt omkring oss.

  SvaraRadera
 2. jag går ofta till biblioteket, men tips från bloggare är trevligt.

  SvaraRadera
 3. Jag lockas av böcker lite här och där :)

  SvaraRadera
 4. Jag har svårt för att låna på bibblan, de har sällan de nyaste böckern och sedan måste man lämna tillbaka böckerna med.

  SvaraRadera
 5. Får också många av mina boktips på andra bokbloggar.

  SvaraRadera
 6. Det är väl klart man lockas av böcker på rea!

  SvaraRadera
 7. Om jag förstår artikeln rätt, så är det inte så farligt med böckerna. Det är bibliotekens dörrhandtag man ska undvika. Åtminstone i Japan :D

  SvaraRadera
 8. Månadens bok har jag varit med i och några till, numera är jag inte med i någon. Lånar mycket böcker, köper mesta böckerna på sommaren av någon anledning.

  SvaraRadera
 9. Den artikeln var inte vidare trevlig att läsa.

  SvaraRadera
 10. Mitt bibliotek är otroligt bra, bäst i länet faktiskt och har bra böcker. Sedan kan de inte köpa allt och det är faktiskt okej.

  SvaraRadera
 11. Ja, bloggar är miljoner gånger farligare än reaskyltar...

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).