torsdag 12 april 2018

Helgfrågan v. 15Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Veckans fråga inför kommande helg:

"Vad tycker du om kommentargranskning på bloggen?"

Har inte sådan här på bloggen, men för övrigt om det är kommentarsgranskning på andras bloggar så är det inget som stör mig och kan inte tycka något om det. Är väl bra för dom som får mycket skräppostkommentarer - som verkligen är just sådana - kan jag tänka mig.

Ytterst sällan hamnar kommentarer som inte är skräp, utan trevliga och kloka kommentarer från er bokbloggare (eller författare, eller andra bokintresserade), som skräppost. Kan väl då i sådana fall tycka det är lite tråkigt för de som hamnar där fast det är helt schyssta kommentarer, varför de fastnat där vet jag inte. Om det varit typ länkar i kommentarerna kanske det vore mer begripligt, men så är det ju inte, i de få fall det hänt. Hursomhelst kan det ju inte kännas särskilt kul för den som inte ser sin kommentar, när alla andras kommentarer syns. Men eftersom det händer så sällan kollar jag alltså skräpposten väldigt sällan och det kan dröja innan kommentaren syns, och nu får jag dåligt samvete, borde kolla oftare.

För övrigt: Jag läser och uppskattar (mycket!) allas fina kommentarer, men ibland blir det svackor då jag "inte orkar eller tar mig tid för" att skriva svar på dessa... men viljan finns, bättre sent än aldrig, kommer det så kommer det.😊21 kommentarer:

 1. skräppostfunktionen funkar fint på Blogspot, vill ha mer diskussion i bloggar, nästan obefintligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar verkligen bra! Och visst vore det kul med mer "kommunikation" på bloggarna, men känns som alldeles för mycket tid läggs på bloggen ändå, en prioriteringsfråga kanske? Ska försöka göra ett "ryck" igen vad gäller kommentarssvaren, få se hur länge det håller. ;)

   Radera
  2. Håller med, det fungerar jättebra i bologspot.

   Radera
 2. Kommentargranskning stör mig inte alls, varken i min egen blogg eller andras. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även fast jag inte behöver det och därför inte har sådan granskningsspärr själv kan jag ändå uppskatta att funktionen finns om man skulle behöva den, därför stör det mig inte heller.

   Radera
 3. Jag kollade min skräppost nu och den var full med okej kommentarer, lite trist. Sedan försöker jag alltid kommentera även om det inte är så mycket man skriver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prioriterar också att läsa och kommentera andras bloggar, och kanske blir det därför inte alltid tid över för att svara på den egna bloggens kommentarer, såväl som att jag heller inte alltid läser svaren på kommentarer jag skrivit in på andras bloggar... lät det trassligt? Men hursomhelst, så är det, och visst hamnar då liksom kommunikationen i lite stiltje, får fundera på det där med prioriteringsfrågan. Bloggen får ju inte ta för mycket tid som helst, man vill ju läsa böcker också. :D

   Radera
 4. Kommentarsgranskning stör mig inte på alls.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inte mig heller. Förstår att funktionen kan behövas.

   Radera
 5. Har också svackor när det gäller att svara på kommentarer, men viljan att göra det finns, lite upp och ner går det som livet i stort ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men just precis så. :) Och den starka viljan består oftast, hur det än är. Tur är väl det kanske.

   Radera
 6. Nej, ibland förstår man inte varför kommentarer "fastnar".
  För mig går det också i vågor. Jag har sällan ork att kommentera andras kommentarer, om det inte är ett "debattinlägg" i någon fråga. Bloggandet tar tid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. När något är roligt tar det ofta mycket tid, och bokbloggande ÄR verkligen roligt. Men man måste ju sätta en gräns även för det. :)

   Radera
 7. jag svarar mycket på andras bloggar och blir glad för kommentarer på min egen. får sällan skräpkommentarer

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycks vara bra spamfilter på blogger, har också sluppit ifrån skräpkommentarer. Men samtidigt är det ju perfekt att funktioner som kommentarsgranskning finns, om man skulle få sådana problem.

   Radera
 8. Har inte heller alltid ork att svara på alla kommentarer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alltid det känns som man har det.

   Radera
 9. Jag gillar bloggar som är levande men jag vet också hur mycket tid och energi det tar att hålla igång en blogg och även följa andras. Önskar att jag hade mer tid att lägga på att kommentera hos andra för jag följer många bloggar utan att lämna spår efter mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vid bokbloggsaktiviteter (som t.ex. Helgfrågan) försöker jag läsa och kommentera nästan alla som är med, kan dessutom va nån eftersläntare på slutet som jag missar. Inte alltid det blir någon särskilt märkvärdig kommentar, men ändå, blir ju i varje fall en slags markering för att man varit en besökare som läst inlägget. Vad jag däremot är dålig på är att sen läsa bloggarens kommentarssvar, men man kan ju alltid försöka bättra sig, eller omprioritera snarare. :)

   Radera
 10. Jag känner att jag borde kommentera mera också, men det tar en viss tid och ibland finns den tiden inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommentera andras blogginlägg (t.ex. för recensioner m.m.), utanför de "samlande" bokbloggsaktiviteterna, borde även jag försöka ta mig tid för, egentligen tar det ju inte så värst mycket tid i anspråk att skriva något litet kort...

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).