fredag 4 maj 2018

Dagens bokpost 1/2: Änglabarnet


Änglabarnet
Anders Gustafson & Johan Kant


Denna fredag kom bokpost att bli sådär alldeles extra glad för. Ja, gånger två faktiskt. Änglabarnet är en av dessa två böcker som väckt mitt ha-begär på senare tid, så detta är alltså dubbel boklycka för mig idag.

Har ju läst de tidigare böckerna i Singöserien, en deckarserie som jag kommit att tycka så bra om på ett alldeles speciellt sätt. För vem gillar inte Singö?😀 Men det har ju såklart funnits fler anledningar till varför serien blivit en favorit för mig. Det var så lätt att känna sympati för den rutinerade kriminalinspektören Solbritt Andersson, en trevlig och balanserad huvudkaraktär. Dessutom slipper man det övervåld som annars ofta förekommer i moderna svenska deckare, så befriande tycker jag. Spännande mysdeckare i väl beskriven skärgårdsmiljö helt enkelt.

När så denna nya kortroman dök upp så var det ju bara ett måste att få läsa den. Denna fristående berättelse blir fjärde delen i Singöserien.


Beskrivning:

"I Tranvik på Singö beslutar sig en husägare för att renovera ett torp på sin stora gård. Stugan, som byggts på 1700-talet, har stått obebodd i flera decennier. När teglet i den slitna murstocken rivs upptäcks en dold nisch  och i den hittas ett skelett.

Den rutinerade 65-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes kollegor kommer snabbt till brottsplatsen. Snart konstaterar poliserna att de funnit kvarlevorna av en mycket ung människa. Hur länge har kroppen legat där och vem kan ha begått ett sådant brott? Inom kort väcker fallet Solbritts egna såriga barndomsminnen, som hon gjort allt för att glömma.

Änglabarnet är en kort fristående berättelse i den populära Singöserien, som hittills sålt i över 120.000 exemplar."


ISBN: 9789176299357 | Utgivningsdatum: 2018-05-02


Tusen tack för rec.ex Bokfabriken!


2 kommentarer:

 1. Jag slutade läsa deckare för ett antal år sedan just för att jag blev så trött på allt utstuderat våld, för att inte säga regelrätt tortyr, och sida upp och ner med beskrivningar av det stackars offrets ångest och lidande. Men kanske det här skulle kunna vara något för mig då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen mig i det där, även om jag själv fortfarande läser deckare emellanåt. Så Singöserien kanske kan vara något även för dig.
   Vad gäller klassiker, som t.ex. Agatha Christies deckare, kan man förstås också känna sig på den säkra sidan. :)

   Radera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).