tisdag 29 maj 2018

Dagens bokpost: Holländarn


Holländarn
av Birgitta Bergin


Idag kom en helt oväntad bok med posten. Men välkommen, såklart! Det här var ju faktiskt en bok jag redan blivit nyfiken på, genom andras bokbloggande, oftast så nyfikenhet inför kommande läsning väcks numera. Strålande bra boktips man kan få den vägen, menar jag som visserligen är partisk på området, men inte mindre sant för det!!!😄

Nåväl, Birgitta Bergin är en författare jag ännu inte läst något av. Brukar vara ganska försiktig med rena relationsromaner (liksom romance och chick lit), går för det mesta utanför den egna intressesfären när det gäller böcker. Kombinationer brukar dock kunna gå bra. Holländarn skall vara en roman baserad på en sann historia och ha historisk anknytning, där ett nu sträcker sig tillbaka mot ett förflutet... och såna brukar ju gå hem hos mig, då är intresset väckt, som för denna. Nog om det nu, för här kommer innehållsbeskrivningen:

"Karins tillvaro rasar samman när hennes pappa dör och hon inser att lögner och hemligheter är orsaken till hennes kärlekslösa barndom. Hennes länge förträngda minnen bildar plötsligt en ny sanning. Nu måste Karin ta reda på vem som är hennes riktiga far - för att inte gå sönder.

Det blir början på en resa där Karins sökande leder långt tillbaka i tiden, till nazismens fasansfulla terror och till 1960-talets Halmstad. Varför lämnade hennes pappa familjen? Varför förbjöds Karin att berätta vissa saker för sin lillebror? Och vad är det egentligen för hemlighet som hennes mamma bär på?

Holländarn är ett familjedrama som sträcker sig över tre tidsperioder. Djupa familjehemligheter, skuld, passion, svek och kärlek avlöser varandra i denna välskrivna roman, baserad på en sann historia."

Författaren Birgitta Bergins hemsida finns här.


ISBN: 9789176296141 | Utgivningsdatum: 2018-05-15


Tack för rec.ex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).