tisdag 8 maj 2018

Dagens bokpost: Hon som inte vet


Hon som inte vet
av Karen Cleveland


En bok är alltid glädjande post! Den här kom som en överraskning och beskrivs såhär:

"Vad gör du när allt du tar för givet kanske är en lögn?

CIA-analytikern Vivian Millers uppdrag är att avslöja ryska spionceller i USA. Hon kommer över en hemlig mapp som innehåller bilder på infiltratörer som lever i landet under täckmantel. Ett par klick senare är allt som betyder något för henne, hennes jobb, hennes man, till och med hennes barn under hot. Vivian har svurit på att försvara sitt land mot alla fiender, men nu står hon inför ett omöjligt val. Hon slits mellan plikttrogenhet och förräderi, kärlek och misstänksamhet. Vem kan hon lita på?

Hon som inte vet är en unik blandning av domestic noir och spionthriller. Den har uppmärksammats stort internationellt och har redan sålts till fler än tjugo länder."

Sub­genren (till krim) domestic noir kräver möjligen en förklaring? Ja, åtminstone behövde jag en sådan och fann den här. Finns det några svenska författare som skriver i den undergenren, kanske till och med läst någon? Väl inte helt omöjligt. 
Författaren är f.d. CIA-analytiker, och det låter såklart lovande då det här även skall vara en spionthriller.
Spännande kombination som verkar ha funkat bra med tanke på den positiva uppmärksamheten romanen lär ha fått internationellt.

Debutromanen Hon som inte vet uppges vara något för oss som gillar böcker av Dennis Lehane, och Patient 67 blev ju verkligen en hit för mig, så det bådar ju gott.

"Thrillers don't get much more twisty and turny than this one."
BBC News

Nå, vi får väl se om jag hänger med i svängarna sen då?!😅


ISBN: 9789113081298 | Utgivningsdatum: 2018-05-14


Tack för rec.ex Norstedts!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).