torsdag 17 maj 2018

Dagens bokpost: Mord och martinis - kändiskockens död


Mord och martinis : kändiskockens död
av Ingrid Remvall


Dagens överraskande bokpaket innehöll en feelgood-deckare (+ 6 klatschiga glasunderlägg, + rödbetsrecept och en rödbeta i en servett; allt stiligt färgmatchat!😂👍)... 

Min omedelbara tanke att det kunde vara samma författare som till YA-thrillern Fjärilarnas stad (som jag för ett par år sedan läste och tyckte så riktigt bra om) stämde ju! Roligt att just Bokfabriken är förlaget denna gång. Mord och martinis - kändiskockens död kan nog bli en välbehövligt roande verklighetsflykt framöver.


Innehållsbeskrivning samt författarinfo:

"En liten spirande känsla började i magen och bubblade ut i mina ådror. En mordlösarblogg! Helt galet, men genialt.

Bella jobbar på en eventbyrå, ett drömjobb för många men själv vill hon hellre förändra världen med sin livstilsblogg. Det finns bara ett problem Ingen läser den. Hennes pojkvän tycker till och med att hon ska lägga ner bloggen och fokusera på viktigare saker, som att skaffa barn. Bara en av alla saker de är oense om.

Men när Bella hittar en kändiskock död naken, insmetad i grädde och med ett pentagram inristat i magen på en restaurangtoalett förändras allt. Efter en utekväll lägger hon upp en bild på liket på sin blogg. När hon inser vilken besöksstorm den genererar får hon en idé: hon ska sätta fast mördaren med hjälp av sina följare! Ju närmre hon kommer sanningen desto djupare dras hon in i ockulta affärer med fara för sitt eget liv.

Kändiskockens död är en feelgood-deckare som får dig att både skratta och hålla andan en berättelse om kraften i att våga sikta mot stjärnorna och insikten om att det kan behövas åksjukepiller på vägen dit. Ingrid Remvall nominerades till Stora Ljudboks-priset för Fjärilarnas stad 2017.

Ingrid Remvall är beteendevetare, AD och författare. Hon har gett ut fyra ungdomsromaner och en faktabok, Idésmart, om unga och entreprenörskap. Förutom sitt skrivande arbetar hon med olika samhällsförbättrande projekt kring ungt idéskapande och ung framtid tillsammans med olika samarbetspartners."


Handlingen låter riktigt crazy och knaskul. Gick nog miste om många pärlor innan bokbloggens start, ett bloggande som definitivt vidgat min skönlitterära horisont, inte minst tack vare dessa pigga och trevliga bokförlag och författare. Toppen! Nu skall jag ta reda på hur Bellas mordlösarblogg fungerar.😁ISBN: 9789176296981


Tack för rec.ex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).