tisdag 12 juni 2018

Dagens bokpost: Morden i Baronville


Morden i Baronville
av David Baldacci


I ett överraskande bokpaket kom det idag en Amos Decker-thriller.

Av Baldacci tidigare läst Landsförrädaren, som är den tredje delen i serien om FBI:s utredare John Puller. Även den kom som en överraskning på posten. Just den funkade väl inte sådär jättebra för mig att läsa precis (trots att boken var mycket välskriven och hade en bra genomtänkt handling). Men den här nya thrillern skall alltså vara från en annan bokserie av författaren, och Morden i Baronville lär vara den fjärde delen om FBI:s utredare Amos Decker. Kanske gillar jag den bättre, återstår att se. Man skall ju aldrig ge upp efter bara ett försök. Ge det en andra chans. Bättre lycka nästa gång. Peptalking.😄

Romanen hade samsläpp med den amerikanska utgåvan den 6 juni, så en riktig färsking alltså. Får nog hos mig ta och mogna lite i bokhyllan först.


Innehållsbeskrivning:

"Morden i Baronville är den fjärde delen i Baldaccis serie om FBI:s utredare Amos Decker.
Amos Decker, utredaren som inte glömmer något, följer med sin vän Alex Jamison till småstaden Baronville för att hälsa på Alex familj. Men semestern varar inte länge. Plötsligt står grannhuset i brand, och till sin förfäran upptäcker Decker två kroppar i huset. Branden är inte dödsorsaken.
Decker och Jamison bestämmer sig för att undersöka detta närmare men stöter på motstånd direkt, både från den lokala polisen och från invånarna. Morden visar sig vara toppen på isberget, och händelserna i Baronville verkar ha kopplingar till något större. Vad är det egentligen som döljer sig bakom småstadsidyllen? Och hinner Decker ta reda på sanningen innan fler oskyldiga drabbas?"


ISBN: 9789176299005 | Utgivningsdatum: 2018-06-06


Tack för rec.ex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).