måndag 4 juni 2018

Dagens bokpost: Strandhotellet


Strandhotellet
av Christina Olséni och Micke Hansen


Posten kom idag med den senaste boken i humoristiska deckarserien Mord i Falsterbo.

Nu har jag ju visserligen inte läst de föregående delarna:

Badhytten - det som göms i sand kommer fram ibland
Fågelskådaren
Ryttaren

Men det gör väl ingenting?

Har ju i varje fall med ett leende läst författarduons pusseldeckare Ester Karlsson med K. Så kan ju åtminstone föreställa mig själva stilen på Strandhotellet, vilket nu alltså är titeln på denna bokseries fjärde del.

På medföljande promotionblad uppges seriens signum vara:
"Humor och lättsamt hanterade mord i idyllisk småstadsmiljö"

Japp, just det där signumet lockade ju mig.😊


Innehållsbeskrivning för Strandhotellet:

"Egon, 85 år och singel, upplever sitt livs mest omtumlande sommar. När han och de övriga i pensionärsgänget ger sig ut i Ragnars nyinköpta segelbåt går det inte helt enligt plan. Ombord hittar de nämligen båtens tidigare ägare, Gustav Sparre, död. Utan att tänka på konsekvenserna bestämmer sig Egon och Ragnar för att slänga honom överbord, men olyckligtvis fastnar kroppen i en tamp. Det blir stor uppståndelse i Skanörs hamn när båten anlöper med Gustav Sparre i släptåg. Det visar sig snabbt att han inte dött en naturlig död och Skanörs poliser har fått ett komplicerat spaningsmord på halsen. När det kort där på inträffar ytterligare ett dödsfall i hamnen, riktas pressens blickar mot den idylliska badorten i söder.

Samtidigt som kraven på poliserna ökar, bestämmer sig Egon för att testa nätdejting. Under signaturen En charmör från Skanör kastar han sig huvudstupa in i dejtingens förtrollade värld. Det slutar i total katastrof.

Strandhotellet är en humoristisk deckare om pigga pensionärer, oväntad död och den svåra konsten att både hitta och behålla kärleken. Det är den fjärde delen i den populära serien Mord i Falsterbo."


ISBN: 9789176295885 | Utgivningsdatum: 2018-05-30


Tack för rec.ex Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).