söndag 10 juni 2018

En smakebit på søndag: Museion


Genom den norska bokbloggen Betraktninger ~ tanker om bøker kan vi ta del av och även själva dela med oss av smakbitar hämtade från böcker vi läser. På det sättet blir det fina boktips varje söndag. 

Idag blir det IT-arkeologi(!), gamla sällsynta böcker och en informationshungrig boksamlande AI till frukostkaffet. Smakbiten hämtas från den ännu inte utgivna thrillern Museion av Hans Olsson. Sidan är 190 och antikvariehandlaren Rut inväntar den mystiske köparen av de beställda böckerna, som hon inte längre vill sälja:

"Rut skulle avsätta tid för att tänka ut en lämplig repressalie. Mycket tid. Förutsatt att det inte var en mafioso till förstås. Nej, allting var en stor fars och hon hoppades att det snart skulle vara över. För böckerna skulle hon inte sälja, aldrig i livet. Inte efter allt besvär hon haft med att få tag på dem och framförallt inte efter att innehållet helt hade förtrollat henne.
   Så Rut fortsatte i ytterligare en lov runt antikvariatet, samtidigt som hon gned sig i ögonen för att fokusera blicken som blivit alltmer suddig ju större sömnbesvär hon fick. För att kompensera tröttheten drack hon ännu mer kaffe än vanligt. Klockan var inte ens tio på förmiddagen och hon hade redan druckit fem rejäla koppar. Det skulle bli en lång, plågsam dag. Antikvariatet var hennes borg och hon skulle försvara sig där till varje pris."

En bok helt i min smak! Och jag hoppas det är okej att ge en glimt ur den på detta sätt redan nu, för utgivningsdatum är först den 27 augusti. Se smakbiten som en extra tidig aptitretare av bokgodis som komma skall.👍

Bara några avslutande kapitel kvar att läsa nu och återvänder helst till dessa. Betygsätter idag och recenserar i augusti. Så om man vill veta mer får man hålla tillgodo med bokens innehållsbeskrivning på goodreads.

Andras smakbitar denna söndag finns länkar till här.


11 kommentarer:

 1. Den ligger i min att-läsa-hög, men jag sparar den till augusti :)

  SvaraRadera
 2. Tack för ett intressant tips!

  SvaraRadera
 3. En aptitretare minst sagt. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 5. Detta var en ny bok för mig men verkar vara i min smak

  SvaraRadera
 6. Är ingen deckarläsare, men tack för smakbiten

  SvaraRadera
 7. Det hørtes ut som en virkelig bra bok, den fikk jeg lyst til å lese. Jeg får legge den inn på listen jeg har over svenske bøker jeg vil lese, for da glemmer jeg den ikke igjen :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
 8. Tack för smakbiten - det lät spännande. Och det där med kaffet känner jag igen ;-)

  SvaraRadera
 9. det låter intressant! kände inte till boken. tack för tips!

  SvaraRadera
 10. Den här kände jag inte till. Låter spännande. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 11. Inte lätt att driva ett antikvariat om man inte kan skiljas från böckerna. Fast jag kan ju förstå henne ;)

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).