torsdag 7 juni 2018

Helgfrågan v. 23Mias bokhörna arrangerar inför varje veckoslut helgfrågan. Veckans fråga inför kommande helg:

"Vilken bokform gillar du bäst? Bonusfråga: Vilken bok står på tur?"

Tryckta böcker... alla olika bandtyper går bra, men när det gäller pocket finns varianter med text i teckenstorlek miniatyr, kanske dessutom texten går alldeles för långt in mot ryggsidans klistring, inte så förtjust i sådana som man tvingas bända upp för att komma åt att läsa texten. Flickan från ingenstans av Justin Cronin står fortfarande så gott som oläst i hyllan p.g.a. sådana dumheter. En av fördelarna med att köpa bok i fysisk bokhandel torde väl då kunna vara att man kan kolla hur boken ser ut inuti. E-böcker går bort alltmer, tycker skärmljuset är jobbigt och vill dessutom kunna läsa på kvällarna. Föredrar även att kunna bläddra papperssidor framför elektroniska dito. Ljudböcker tycks ju ha blivit superpopulärt, men det funkar tyvärr inte för mig.

Bonussvar: Läser ju ca tre böcker i taget. Så nästa omgång består av Holländarn av Birgitta Bergin, Purebred. Generalens älskarinna del 2 av Lisa Hågensen och Strandhotellet av Christina Olséni & Micke Hansen. Samtliga rec.ex. där endast Purebred var väntad. De andra två var överraskningsexemplar, men det skall nog gå bra, hoppas jag.

Läs andras svar här.


14 kommentarer:

 1. tre böcker i taget! undra på att du blir stressad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slalomläser, väljer den bok av tre som passar för stunden, ena dagen högteknologisk thriller, nästa dag spionthriller, tredje dagen dystopi... omväxling förnöjer! ;) Böcker stressar mig aldrig, läsa böcker är en avstressande syssla. Stressade människor kan göra mig stressad. :D

   Radera
 2. Skulle inte klara tre parallella spår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har märkt att det bästa är att böckerna är en aning olika sinsemellan. Blir de alltför snarlika och kanske inte så engagerande eller intressanta så finns ju risk att man blandar ihop.

   Radera
 3. Klar fördel att köpa böckera i bokhandel, men ibland blir jag lite sugen på sommarpocket. Då har jag beställt och det kommit pocket med pytteliten text.😀

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst, sådär är det ju! Man frestas av nätbokhandlarnas kampanjer med sommarpocket, och så gör man om samma misstag igen. Gjort det alldeles nyligen. Man lär sig aldrig. :o

   Radera
 4. köper inte böcker så ofta sen jag började jobba med böcker, men det brukar bli en del köp på sommaren/semestern, få se hur det blir i år.;)

  SvaraRadera
 5. Tycker också bäst om pappersböcker!

  SvaraRadera
 6. Jag läser också alltid, minst två böcker samtidigt, oftast tre.

  SvaraRadera
 7. Holländaren funderar jag också på att läsa.

  SvaraRadera
 8. Läser oftast bara en bok åt gången. Det är bara när jag läser e-bok och plattan behöver laddas som jag kan påbörja en till bok under tiden.

  SvaraRadera
 9. jag läser också ofta ett par böcker åt gången. The Dark angel är det jättebra stil i. Anna Karenina läses ute och i dagsljus

  SvaraRadera
 10. Jag läser gärna flera böcker samtidigt för att jag måste vara på rätt humör för rätt bok. Däremot läser jag gärna e-böcker numera.

  SvaraRadera
 11. Såna där pocketböcker där man inte kan hitta in till texten borde leda till stegling och rådbråkning av förläggaren!

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).