lördag 23 juni 2018

Svensk thriller-katastroffilm i midsommartid
Jaha ja, nu har jag läst några recensioner i pressen angående den där svenska thriller-katastroffilmen Den blomstertid nu kommer som skapade sådan nyfikenhet hos mig. Filmen hade biopremiär denna midsommar. Skall man våga länka till dessa recensioner tro (undrar just hur man skall tolka EUs nya beslut om länkskatt för sina medlemsländer)? Okej, än kan det väl inte vara någon fara skulle jag tro, tar nog tid innan det helt träder i kraft. Såhär lyder en recension i SvD och såhär i DN. Inte så värst positivt, men inte bara negativt i varje fall. Fortfarande vill jag nog ändå se den så småningom.


"I stället för en svensk films Big Mac med plusmeny lämnas man med en eftersmak av Statoils mosbricka." 
Sebastian Lindvall (SvD)

"Här handlar det inte om alieninvasioner eller om förintande naturkatastrofer utan om en synkroniserad serie terrorliknande attacker mot Stockholm som följs av störningar i mobil- och elnätet. Internet slås också ut. Ingen chans att anmäla ”jag är i säkerhet” på Facebook." 
Helena Lindblad (DN)


3 kommentarer:

 1. Jag kan inte låta bli att undra om det är positivt eller negativt att vara en mosbricka på Statoil i stället för en plusmeny på MacDonalds... :)

  Den där nya lagen är inte helt igenom än, den ska röstas om "på riktigt" först. Frågan är vad som kan hända med amatörbloggare som skriver om film och böcker. Vågar man länka till varandra om det här beslutet går igenom?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för din upplysande kommentar! Var kanske på gränsen där att sprida någon sorts "fake news light" i onödan, sånt vill man ju inte ge upphov till. Tänkte också kring hur amatörbloggare skall tackla det om den där nya lagen börjar gälla. Vilket jättejobb att plocka bort alla länkar, om något sånt kommer att krävas. Många bokbloggare har ju haft sina bloggar många år. Att länka känns ju även som en positiv gest, att man uppskattar det som någon annan skrivit och som kan ge ett värdefullt perspektiv på något.
   Och såklart har du rätt angående det där med mosbrickan och plusmenyn, inte så självklart ju! :D

   Radera
 2. Jag vill se den här! :)

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).