fredag 22 juni 2018

Uppsnappat i nyhetsflödet: Nya böcker, tips om boktävlingar och länkskatt, vad är det?

Kommande boknytt att uppmärksamma:
Äntligen lär det snart bli dags för del två av tre i Blodsbands-krönikan; Symbolens skugga av J.F Hansson. Uppföljaren till
Osynlig makt.

Pocketnytt:
Hon som vakar av Caroline Eriksson. En otroligt spännande thriller, missa inte den!

Sen vill jag tipsa om journalisten Po Tidholms bok Läget i landet - 89 tankar om periferier, politik och varför landsbygdsfrågan är viktigare än vad du tror. Varje dag fram till valet kan man följa publicerade avsnitt ur den boken (som de flesta borde intressera sig för) på facebook. Följ dessa här.

Utlottningar att lägga märke till:
Selma stories lottar ut en hög med samtliga 12 böcker som nominerats till litteraturpriset Årets bok (man skall svara på två enkla frågor senast den 29 juni, kräver ingen fantasi om man saknar sådan).
Undrentide förlag har en midsommartävling nu med utlottning av fem exemplar av Marija Fischer Odéns debutroman Tvåhjärtat. Fantasy är genren. (Även denna tävling pågår till den 29 juni, det man behöver göra för att vara med kräver dock en gnutta fantasi, och sån har inte jag, men kan ju ändå tipsa er andra som har den talangen). Beskrivning hämtad från adlibris:
"Det är hungertid, orostid - en tid av korta somrar med magra skördar och långa, hårda vintrar. Rädslan följer i hungerns spår, och får en jordemor att gå ut i skogen för att sätta ut det märkliga hennes egen svärdotter fött. Sju år senare måste hon ge sig av för att finna varelsen tillsammans med sin svartsinte son och sin lärling. De förföljs av korpar och får ett lodjur som vägvisare, och snart märker de att skogen döljer sådant de trodde bara fanns i sagorna. Samtidigt sprider sig skräcken vid kusten när hemrifolkets första kung samlar den största armé någon sett.
Tvåhjärtat är första delen i serien med samma namn och är Marija Fischer Odéns debutroman."
Förstår ni nu? Den verkar ju klart spännande! Att inte själv kunna skapa fantasi utesluter ju inte förmågan att uppskatta det som andra har skapat... så Tvåhjärtat skall jag hålla utkik efter framöver, tävla om den får jag överlåta till er andra att göra.


Efter alla dessa länkar ovan bör vi kanske till sist ägna en eftertanke åt att EU lär ha röstat för länkskatt (bland annat), läs mer om det här. Något att fundera över. Hur kommer internet se ut i framtiden, någon som kan förutspå?

CC0 Creative Commons / Pixabay


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)