tisdag 5 juni 2018

Veckans topplista v. 23 – Böcker jag vill läsa i sommar

Dags för Veckans topplista, som på tisdagarna arrangeras av Johannas Deckarhörna. "Veckans topplista handlar idag om"... :

... "böckerna vi vill läsa i sommar. Kan vara de nya som släpps under sommaren, eller de som redan finns hemma och som du ser fram emot att läsa under varma sommardagar (eller nätter)."

Sommaren är ju redan här, placerar därför på topplistan även en av böckerna som är pågående läsning just nu. För övrigt en väldigt bra bok som jag har svårt att slita mig från. Sen har det ju droppat in en del överraskande recensionsexemplar på senare tid, naturligtvis har såna företräde, men annars bortsett från dessa skulle nog en sådan lista kunna se ut såhär: 1. Museion av Hans Olsson. Läser just nu. Den 27 augusti är officiella releasedatumet för den. IT-arkeologisk thriller.
 2. Pojken på bron av M R Carey. Prequel till M.R. Careys dystopi Flickan med gåvorna, som var helt fantastisk!
 3. Skönheten av Christian Johansson. En thriller (något skräckbetonat tror jag) som ännu inte hittats på biblioteket, de verkar ha gömt den! Ska finnas inne i varje fall...
 4. Skogen - en bruksanvisning av Peter Wohlleben. Spännande kunskap om skogen kan jag föreställa mig. En bok som säkert kan passa bra att tipsa om på bloggen såhär års, d.v.s. när fler än jag får lust att kliva ut i skog och mark. Tyckte så oerhört mycket om författarens tidigare bok Trädens hemliga liv!
 5. Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå av Jack Werner. Om nätets påverkan på sanningen, hur man genomskådar den virala lögnen. Vad gör internet med vår verklighetsuppfattning? Högst aktuellt och viktigt.

Andras topplistor med sommarläsning kan man denna vecka finna länkar till här.

Lev väl och simma lugnt!
💚❤️💚


11 kommentarer:

 1. Har inte läst någon av de här. Tack för tips!

  SvaraRadera
 2. spännande, inte läst någon!

  SvaraRadera
 3. Werners bok låter som nåt man borde läsa!

  SvaraRadera
 4. Flickan med gåvorna var fantastisk! Jag blir nyfiken på Pojken på bron. Boken om fejknyheter har jag inte läst, men skall läsa en bok i samma genre, tror den heter larmrapporten eller något sådant. Viktigt ämne.

  SvaraRadera
 5. Jag skiter i att det är fejk verkar jätteintressant. Jag har Skogens hemliga liv i mon stora att-läsa-hög. Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 6. Internetboken verkar ju intressant!

  SvaraRadera
 7. Museion ska jag också läsa, men jag väntar till lite närmare släppsatum :)

  SvaraRadera
 8. Pojken på bron skulle jag inte tacka nej till

  SvaraRadera
 9. Werners bok borde jag läsa.

  SvaraRadera
 10. Werners bok är jag lite nyfiken på. Wohllebens böcker är poppis på bibblan, inte läst någon själv än.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)