tisdag 3 juli 2018

Jordgubbar och hemligheter


   "Jag försökte verkligen ställa om mig, men det gick inte. Det sved i kroppen varje gång jag såg något som kunde göras snabbare och bättre. Till slut gick det så långt att jag inte kunde sova eftersom jag hela tiden försökte tvinga bort tankarna om bättre sätt att plugga, snabbare vägar, effektivare sätt att äta, träna, gå i trappor, handla mat. You name it. Det gick inte längre, jag kunde inte sluta optimera.
   Så till slut var jag tillbaka i mina gamla snabba rutiner vare sig jag ville eller inte. Det gick bra, jag lärde mig leva med att optimera situationer. Jag blev en mästare på det."

Sid. 174-175; Vad är din hemlighet? av Hans Olsson


Vilken konstig sommar! Hängbjörkarna alltför gulbladiga för att bara vara i början av juli, blåbärsriset torkar ihop till orangebrunt trassel i skogsbackarna innan bären ens hunnit mogna, och jordgubbarna i landet är så små, så små... men ack så goda!

Dags för ett bokpaus-inlägg, trots tisdag, tror det får bli lite hursomhelst över sommaren, ingen optimering.😁 Till de smakrika bären blev det då en kopp decaf och hemligheter. 

Flera av berättelserna i novellsamlingen Vad är din hemlighet? handlar just alltså om olika typer av hemligheter. Boken trycktes 2010, då genom Books-on-Demand. Faktiskt var 2010 samma år som jag läste en annan bok utgiven genom denna självpubliceringstjänst för första gången, hade vid den tidpunkten bara läst böcker utgivna av vanliga bokförlag tidigare. Tror många väljer bort självpublicerade böcker i onödan, för det finns faktiskt många guldkorn bland den sortens böcker (något jag lyckligtvis upptäckt sedan den här bokbloggen startades). Hans Olssons novellsamling, med en riktigt spännande genremix, är väl t.ex. ett utmärkt exempel på just detta! Precis nu utläst. Perfekt sommarlektyr, spännande och rolig läsning. Bokomdöme kommer inom kort.

I Bokhyllan tar jag inget sommaruppehåll, dessutom gillar administratören inte fotboll och har aldrig gjort, varken att utöva eller att se på... det är ingen hemlighet.
Btw, gillar heller inte när texten går för långt in mot den klistrade bokryggen, såsom det nu var i min bibliotekslånade utgåva av novellsamlingen. Kyla i paradiset (en av bokens elva noveller) blir då lite extra påtagligt.😬Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. :)