fredag 31 augusti 2018

Dagens bokpost: Den osynliga nåden


Den osynliga nåden: minnen och gestaltningar ur mitt sociala arv
av Bernt-Olov Andersson


Oerhört trevligt med bokpost såhär på fredagen!

Blev verkligen glad över att bli erbjuden ett recex av denna biografi skriven av Bernt-Olov Andersson. Och idag trillade den alltså ner i postlådan min.😊

Författaren medverkande i den senast utgivna antologin av Föreningen Arbetarskrivare (titel: Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar), en antologi som gjorde ett starkt intryck på mig och gav stor behållning att både läsa och recensera här på bloggen i våras. Så tacksam för att jag fick den möjligheten!

Bernt-Olov Andersson som är heltidsförfattare sedan fyrtio år (roman- och fackförfattare, poet, dramatiker och textförfattare) är bl.a. även initiativtagare till just Föreningen Arbetarskrivare. Hans biografi Den osynliga nåden har utgivning nu i höst, närmare bestämt den 20 oktober. Innehållsbeskrivning som följer:

"En öppenhjärtig berättelse om författaren Bernt-Olov Andersson bakgrund, sociala arv och uppväxt. Den är illustrerad med fotografier. Med hjälp av släktforskning har han sökt sig tillbaka så långt som 1500-talet då hans mormor var den första i sitt led som flyttade ut ur finnskogen. Författarens båda föräldrar kom ur enkla förhållanden. Mamman härstammar från Granspång, Kilafors i Hälsingland, där författaren också är född. Pappan växte upp på gården Smedstorp, Aspnäs utanför Östervåla. Bernt-Olov Andersson var äldste sonen i en alkoholistfamilj. Boken är tillägnad hans två bröder. Detta är en biografi med vissa gestaltande partier och illustrerande fotografier."

Kände att jag ville läsa något mer av denna författare, och romanerna Kanal samt Agitatorerna är redan reserverade. Men Den osynliga nåden börjar jag läsa nu på direkten.👍


ISBN: 9789163978272 | Utgivningsdatum: 2018-10-20


Tusen tack för rec.ex. Bernt-Olov Andersson!🙏


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).