fredag 17 augusti 2018

Dagens bokpost: Tiggarens hand


Tiggarens hand
av Olle Lönnaeus


Idag blev det dags för bokpost igen! En spännande överraskning denna gång, Olle Lönnaeus böcker har jag ju faktiskt varit nyfiken på. Då författaren även är politisk reporter på tidningen Sydsvenskan kan man tänka att romanerna skildrar verkligheten trovärdigt på ett inkännande sätt, och att det är högst aktuella ämnen som berörs.

Så här beskrivs Tiggarens hand (som utgavs i tisdags denna vecka):

"Kasta för fan, Amir!

Orden ekar i huvudet. Han gjorde det, han kastade bensinbomben. Men han känner sig varken befriad eller stolt. Och någon är efter honom nu, han vet det.

Sensommaren är het och var och varannan natt har det bränts bilar i Malmö. I natt var det någon som dog, blev ihjälbränd. Jonny Lilja och Eva Ström har en fruktlös uppgift framför sig: att få folk i Rosengård att prata. Ingen vågar tjalla för snuten.

När fler personer mördas runt om i Malmö blir polisen alltmer pressad. Med hjälp av sina kontakter i den undre världen lyckas Jonny snart skönja ett mönster bortom gängskjutningar och knarkkriminalitet. Det är med livet som insats som Jonny försöker utkristallisera sanningen - och nu är plötsligt hans liv mer värt än på mycket, mycket länge "

Tiggarens hand är tredje fristående delen i deckarserien om mordutredaren och f.d. spelmissbrukaren Jonny Lilja och hans kollega Eva Ström. Har alltså inte läst de föregående delarna i serien, men ser mycket fram emot att få läsa denna senaste... prio 1-klassad! Efter en tids uppehåll känner jag mig väldigt taggad att läsa svenska deckare igen, helst med aktuella ämnen, och då passar ju den här troligen utmärkt.😉


ISBN: 9789176297353


Tusen tack för recensionsexemplar Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).