onsdag 15 augusti 2018

Gårdagens bokpost: Tango i tabernaklet


Tango i tabernaklet
av Karin Brunk Holmqvist


Eftersom gårdagen blev internet- och datorfri blir det istället att idag uppmärksamma på den bokpost som kom igår. Ett oväntat och överraskande recensionsexemplar var då en feelgood-roman skriven av en författare jag inte tidigare läst något av. Alltid spännande att göra nya litterära bekantskaper, alla skriver ju unikt olika.

Nu är ju saken den att jag tidigare denna sommar bestämde mig för att ta en paus från feelgood, som f.ö. inte direkt hör till mina favoritgenrer... även om jag inte helt utesluter, ibland går det ju hem.😉 Pausen gäller också augusti månad, så Tango i tabernaklet kommer jag att spara för att läsa först till hösten, i bästa fall känner jag mig mer redo att ta tag i den här sortens romaner då.

Författaren Karin Brunk Holmqvist skall sedan debutromanen ha skrivit hela tretton böcker. Hon lär vara en av Sveriges mest lästa feelgood-författare och hennes historier uppges vara humoristiska och hoppingivande.

Boken hade releasedatum igår den 14 augusti och citerade baksidestexten är som följer:

"Den före detta svärdslukarassistenten Kerttu har lämnat sitt tivoliliv bakom sig och flyttat till lugna Brösarp på Österlen. För att inte bli rastlös bestämmer hon sig för att rusta upp uthuset och ordna tangokurser. Uthuset får fina rosa fönster och ett piano och i renoveringen gör Kerttu ett dyrbart fynd.

Tangokursen blir genast en stor succé med en brokig skara återkommande gäster. Men även om Kerttu fått liv omkring sig är hon inte helt nöjd. Kanske skulle hon kunna bli kyrkovaktmästare? Hon vet att den nuvarande vaktmästaren börjar bli till åren och ser sin chans till ny stimulans.

Allt hade varit frid och fröjd om det inte vore för det där med kyrkorådets snokande ordförande Johanna och den försvunna kollekten. De tror väl inte att det är Kerttu som har tagit pengarna?"


ISBN: 9789176299692


Tack för recensionsexemplar Bokfabriken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).