måndag 13 augusti 2018

Tematrio - Lila


Så var ordningen återställd när nu tematrio är tillbaka efter sommaruppehållet.👍

Dags att ruska om sina små grå, lite lätt duvna efter sommarens extrema värme, för följande uppgift:

"Denna vecka är temat lila. Ni kan välja att tolka det bokstavligt genom att välja böcker med lila omslag eller ordet lila i titeln, eller så kan ni göra mer långsökta associationer. Bara ni förklarar hur ni tänkte. Berätta således om tre bra böcker på temat LILA!"Då gör jag det enkelt för mig och väljer tre omslag som går åt lila (hur de ser ut kan man se ovan och där recensioner finns är titlarna länkade nedan):


Tidsmaskinen av H G Wells
En av de största science fiction-klassikerna som gavs ut första gången 1895. En uppfinnare från London hamnar medelst tidsmaskin i en fjärran framtid. Tidsmaskinen blir stulen och uppfinnaren tvingas försöka förstå den egendomliga värld han hamnat i. Väldigt äventyrlig, spännande och tänkvärd historia.

Barrfiolernas rike av Joni Huttunen
Spökhistoria som berättar om mörka livsöden och minnen som slagit rot djupt inne i de finska granskogarna. Miika flyr förortens Göteborg till en släktstuga djupt inne i de finska skogarna. Tanken är att han skall få skrivro till att färdigställa en roman. Dessutom är han nyfiken på sin släkts historia som hållits hemlig... och det finns en skrämmande orsak.

Maskernas stad av A. R. Yngve
Fjärde delen i science fiction-serien Darc Ages kom med posten idag, så lite fusk att jag tar med den trots att jag bara börjat lite smått att läsa den. Men lila är den ju, och baksidestexten om denna värld 900 år in i framtiden citerades i ett tidigare blogginlägg här (för den som är nyfiken).


9 kommentarer:

 1. snyggt, jag hade svårt att hitta.

  SvaraRadera
 2. Jättefint Darc Ages låter intressant.

  SvaraRadera
 3. har inte ens läst Wells. Barrfiolernas rike låter lockande

  SvaraRadera
 4. Har inte läst någon av böckerna i din trio.

  SvaraRadera
 5. Wells är alltid bra! Huttunen hade jag inte hört talas om innan men blir nyfiken och skriver upp den på min biblioteksönskelista...

  SvaraRadera
 6. Wells har jag förstås hört talas om, men de andra är nyheter för mig. Tack för lila tips!

  SvaraRadera
 7. Vilka intressanta böcker!

  SvaraRadera
 8. Snygga böcker. Darc Ages har jag läst. Riktigt trevlig serie.

  SvaraRadera

Ett särskilt tack till de som tar sig tid för att lämna en kommentar. Kommentarsspam undanbedes (raderas alltid).